Stanisavljević: Centar u Plandištu - regionalni centar za obuku o migracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 15:32

Stanisavljević: Centar u Plandištu - regionalni centar za obuku o migracijama

U saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Međunarodnog centra za razvoj migracione politike (ICMPD), u okviru projekta Jačanje kapaciteta Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, održana je obuka o migracijama u trening centru Plandište.

Intenzitet i složenost izazova na polju migracija sa kojima se Srbija suočava tokom poslednjih godina zahtevaju kontinuirani rad na profesionalnom razvoju i usavršavanju naših zaposlenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ova obuka nam je zato važna, a rezultat zajedničke saradnje ICMPD-a i Komesarijata za izbeglice i migracije. Posebnu zahvalnost dugujemo ICMPD-u i Univerzitetu u Mastrihtu što su nam omogućili da održimo ovu obuku, za koju se nadamo da je tek prva u nizu, imajući u vidu ambiciju Komesarijata da ovaj centar u Plandištu pretvorimo u regionalni centar za obuku o migracijama rekla je komesarka Nataša Stanisavljević.

Dvodnevnoj obuci su prisustvovali zaposleni iz Komesarijata, koji su imali jedinstvenu priliku da učestvuju u ovom treningu koji je držala, profesorka Univerziteta u Mastrihtu Talita Dubov.

Cilj obuke je jačanje kapaciteta zaposlenih lica u Komesarijatu za izbeglice i migracije, sa fokusom na povećanje tehničkih kapaciteta za pružanje osnovnih usluga migrantima koji dolaze u Srbiju, ali i pružanje podrške i nadogradnja KIRS platforme za onlajn učenje i unapređenje saradnje Trening centra u Plandištu.

Unapređenje znanja, veština i kompetencija naših službenika kroz ovakve vrste obuka, ali i razvoj onlajn platforme predstavljaju značajan aspekt institucionalnog napretka u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.