Stabilno stanje povređenog Radišića

Izvor: B92, Tanjug, 25.Sep.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilno stanje povređenog Radišića

Beograd -- Vozač autobusa prevoznika "Lui travel" Žika Radišić, koji je upao sinoć u šaht i polomio obe noge, operisan je u Urgentnom centru i njegovo stanje je stabilno.

Nesreća se dogodila na uglu ulica Jurija Gagarina i Gandijeve, dok je vozač pomagao čoveku u invalidskim kolicima da izađe iz autobusa. Dobra namera i želja da pomogne momku u invalidskim kolicima za malo nisu bili fatalni za 51-godišnjeg Žiku Radišića, koji je nenadano zavrsio je u šahtu dubokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko šest metara.

Zbog preloma oba skočna zgloba, on operisan je u Urgentnom centru.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović kaže da je operacija dobro prošla.

Prijavite otvorene šahtove

Ukoliko građani primete da nedostaju poklopci šahtova to treba prijave na telefone "Beogradskog vodovoda i kanalizacije” 3606 - 606 i dežurnoj inspekciji 3227 - 000 ili Beokom servisu na besplatan telefon 0800 – 110 – 011.

Šaht u koji je upao vozač "Lui travela” nalazi se na zelenoj površini ispred tržnog centra "Neptun” i, kako tvrde stanari lokalnih ulica, mesecima je bio bez poklopca.

Ipak, nakon sinoćne nezgode i policijskog uviđaja, šaht je zatvoren.

"Žika Radišić radi dugo kod nas, disciplinovan je radnik. Hteo je da pomogne invalidu, išao je unazad dok je iznosio kolica, i sa stepenica pao u šaht”, ispričao je Rade Nešković iz "Lui travela".

Nebezbedni šahtovi su svakodnevna slika u mnogim beogradskim ulicama, jer lopovi često kradu poklopce kako bi ih prodali u staro gvožđe.

Ljudi se sami snalaze i u otvorene šahtove stavljaju metalne šipke i grane, kako bi bar na neki način uopzorili prolaznike na opasnost koja ih vreba.

Podsetimo, pre samo mesec dana, četvorogodišnji dečak teško je povređen u Novom Beogradu kada je upao u šaht dubok osam metara.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Anđelković saopštio je da otvore za vodovod, kanalizaciju i toplovod redovno kontrolišu i menjaju poklopce preduzeća koja te otvore koriste, ali da se ovakve incidentne situacije ne mogu izbeći.

Anđelković napominje da se često dešava da se poklopci vrate u podne, a da već oko ponoći nestaju.

Pomoćnik gradonačelnika napominje da će biti pojačane kontrole šahtova kako bi bili otkriveni kradljivci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.