Šta povezuje dve fatalne lepotice iz Beograda i Nikšića: Obe uhapšene zbog istog dokaza!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta povezuje dve fatalne lepotice iz Beograda i Nikšića: Obe uhapšene zbog istog dokaza!

Beograđanka Maja Adrovac i Nkšićanka Monika Jovanović čekaju presudu

Dve žene trenutno intrgiraju srpsko i crnogorsko pravosuđe i to iz istog razloga. Obe su optužene za pomaganje u pokušajima dva važna ubistva, i  protiv obe je ključni dokaz na sudu njihov DNK trag nađen na čaurama ispaljenih hitaca.

Protiv jedne se postupak vodi u Beogradu, protiv druge u Podgorici. Jedna odgovara za pomaganje u atentatu na biznismena Milana Beka, druga za pokušaj ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << šefa sprovodničke službe spuškog zatvora Miloja Pekovića.

O fatalnoj beogradskoj lepotici Maji Adrovac (33) srpski mediji pišu još od juna 2015.  kada je uhapšena u svom kafiću na Vračaru.

Njeno hapšenje bio je prvi trag u rasvetljavanju pokušaja ubistva Beka, koji je u novembru 2014. teško ranjen u pucnjavi ispred svoje kuće na Senjaku.

Ključni dokaz protiv Maje bio je njen DNK trag na četiri čaure koje je policija pronašla na uviđaju mesta zločina.

Ženski DNK trag  bio je iznenađenje za policajce koji su radili na slučaju, ali klupko je počelo da se razmotava kada se nađeni DNK  podudario sa DNK tragom koji je ostao na čekiću prilikom jednog razbojništva u Švajcarskoj. Taj DNK trag u bazi Interpola bio je zaveden u u bazi podataka o pljačkaškoj bandi Pink Panter.

Glavni vođa "Pink Pantera" u Beogradu bio je Majin suprug, Ivan.

Mediji su zato nagađali da je policija više zainteresovana za Ivana, koji je noć uoči Majinog hapšenja, otišao iz Srbije.

On, međutim nikada zvanično nije doveden u vezu sa pokušajem ubistva Beka, i trenutno se nalazi u švajcarskom zatvoru zbog dela koja je počinio u ovoj zemlji.

S druge strane, Maja je u pritvoru provela godinu dana. Tu je i sačekala vest o hapšenju supruga u Švajcarskoj, a njihovo dvoje dece su dati na staranje Majinim roditeljima.

U junu 2016. godine optužba protiv nje je pala na sudu, i Maja je oslobođena. Argument veća bio je da  nađeni DNK nije dovoljno jak dokaz za osuđujuću presudu.

Apelacioni sud zatim je, postupajući po žalbi tužilaštva nalažio novo suđenje, na kome se našao i optuženi izvršilac atentata Aleksandar Zdravković, nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" koji je u međuvremenu uhapšen u Beogradu.

Maja se u ovom postupku brani sa slobode, dok je optuženi Zdravković u pritvoru. Uskoro se očekuju završne reči i presuda.

Još nije utvrđeno ko je naručilac atentata.

Isti slučaj potresa i crnogorsko pravosuđe, a tamošnja fatalna lepotica je Nikšićanka Monika Jovanović (23).

Monika je uhapšena u novembru 2016. godine zbog sumnje da je pomagala u pokušaju ubistva službenika ZIKS-a Miloja Pekovića (44). Peković je ranjen krajem marta 2016. u podgoričkom naselju Zagoriču, kada je pucano u njegov automobil kojim se kretao ka gradu. U pucnjavi, Pekovića je jedan hitac pogodio u nogu.

Kao mogući motiv napada, podgorički mediji navodili su Monikinog muža, Aleksandra koji je u to vreme, a i sada u spuškom zatvoru, u kome je navodno imao problema sa Pekovićem.

Monika je, međutim na prvom saslušanju izjavila da Pekovića ne poznaje, da na dan pucnjave nije bila u Podgorici, da nikada nije bila u dodiru sa oružjem, ali nije isključila mogućnost da je nekad dodirivala municiju. Sa suprugom je, kako je tvrdila u to vreme bila u lošim odnosima jer je bio ljubomoran što ona izlazi, a on je u zatvoru.

“Bio je ljubomoran jer sam izlazila u grad, vređao me,  pretio, psovao me... Govorio mi je da sam kurva. Sve loše što se može reći mi je pričao", objašnjavala je Monika sudiji loše odnose sa mužem.

U nekoliko telefonskih razgovora između Monike i Aleksandra, koje je policija tajno snimila, oni su pominjali Pekovića. U istrazi je međutim Monika tvrdila da se nije radilo o Milivoju Pekoviću već o policijskom inspektoru sa istim prezimenom.

Monika je iz pritvora izašla pre 15 dana, a u sredu se prvi put pojavila u sudnici podgoričkog Višeg suda.

U farmericama i kariranoj košulji, okrenute glave, Monika je pokušala da sakrije lice od novinara, a zatim je na suđenju dala neverovatnu odbranu.

"Išla sam sa deverom i još dvoje u Risan, kada nam je jedan čovek u mestu Dragalj dao kesu sa municijom. Tu kesu smo kasnije odneli u Župu, a u Župi je običaj da se puca kada je neko slavlje - venčanje, rođenje deteta, Božić... Možda sam i tada došla u kontakt sa municijom”, branila se Monika.

Monika je na suđenju, međutim promenila mišljenje o "Pekoviću" koji je spominjan u telefonskim razgovorima sa suprugom.

"Razgovarala sam sa suprugom o Miloju Pekoviću nakon što sam izašla iz zatvora: Rekao mi je da ga je pominjao da bi me isprovocirao, jer je bio ljubomoran”.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.