Srpski monstrum pljačkao i zakopavao žive ljude!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski monstrum pljačkao i zakopavao žive ljude!

D. B. iz Bačkog Gradišta optužen je da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom, navodno opljačkao i ubio petoro ljudi, a u svom obrazloženju tužilac je naveo da za tako monstruozne zločine D. B. mora biti najstrože kažnjen, bez ikakve mogućnosti smanjenja kazne.

- Prvooptuženi je rekao da je učestvovao u ratu u Jugoslaviji, pa su ga se ostali članovi bande plašili. Živeli su na adi Čepel, baveći se kriminalom. Uzgajali su marihuanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kada im je nestao kilogram droge, prvooptuženi je namamio u šumu čoveka za koga je sumnja da je ukrao marihuanu. Tukao ga je, a zatim njegov leš spalio. Tako je uradio sa još četiri žrtve - rekao je tužilac.

D. B. je posle bekstva iz Srbije u Mađarskoj koristio čak 16 imena karakterističnih za područje bivše Jugoslavije. Sa njim je uhapšeno još pet osoba. Svi oni su privedeni u septembru 2011. godine.

Monstruozni zločin je otkriven nakon što je mesec dana ranije Rumun M. M. (31), koga su prethodno D. B. i njegovi saučesnici, navodno namamili pozivom na piće, a potom ga opljačkali i živog zakopali, uspeo da pobegne. On se izvukao iz rake u šumi ade Čapel, u koju su ga strpali vezanih ruku, i do vrata zakopali. Torturu je prijavio policiji, navodeći da je glavni u grupi čovek iz bivše Jugoslavije i da je to utvrdio po govoru.

Policija je proverila teren i u zajedničkoj grobnici, na severnom delu ostrva, našla tela. Analizom DNK utvrđeno je da su tu ostaci pet osoba koje su ubijene, a čija su tela zatim spaljena i zakopana. Ubijeni su Imret S. (48), njegova supruga Magdolna (53), njihov sin Šabat (30) i ćerka Kristina (40), kao i njen dečko Viktor H.

U dosijeu D. B. u Srbiji ima 30-tak prijava za krađu automobila i provale. Pre deset godina sa dva mladića i devojkom iz Bačkog Gradišta optužen je za provalu. Kada su otkriveni na jednom salašu, on je krivicu primio na sebe i osuđen je na četiri godine robije. Kaznu je izdržavao u Sremskoj Mitrovici, ali se sukobio sa nekim robijašima, pa je prebačen u zrenjaninski zatvor. Odatle je pobegao tokom novogodišnjih praznika 2007. i do hapšenja u Budimpešti gubio mu se svaki trag.

U početku se nije znao identitet vođe bande, pa se spekulisalo da je on vojvođanski Mađar koji ima makedonski pasoš.

Odmah posle hapšenja i provere njegovih otisaka prstiju, posredstvom srpskog Interpola, ustanovljeno je da je najodgovorniji za zverske zločine odbegli srpski kriminalac Dragan Bajić, piše blic.rs.

U pokušaju da zametne identitet, D. B. je prvih dana po hapšenju bio vrlo ubedljiv, pa je čak mađarska policija obavestila srpski konzulat da prvoosumnjičeni nije naš državljanin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.