Srpski državljanin uhapšen u Češkoj

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljanin uhapšen u Češkoj

Državljanin Srbije uhapšen u Češkoj zbog prodaje plastičnog eksploziva. Ukoliko se potvrdi njegova krivica, preti mu zatvorska kazna do osam godina robije.

Jedan državljanin Srbije uhapšen je u Češkoj zbog prodaje plastičnog eksploziva kriminalcima, saopštila je danas češka policija.

Portparol češke policije Pavel Hantak rekao je da su policajci, koji su bili na tajnom zadatku, uhapsili 59-godišnjeg srpskog državljanina pošto su primili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dojavu da je velika količina plastičnog eksploziva bila dostupna na prodaju u kriminalnom podzemlju, prenela je agencija AP.

Češka: Majka izbola četvoro dece nožem, pa ih ugušila!

Mladenci pali sa balkona, mlada na mestu mrtva

Češki predsednik odbio da primi Jahjagu

Hantak naveo da je osumnjičeni, koji nije identifikovan, prodao oko osam kilograma plastičnog eksploziva, uključujući i "semteks" koji je korišćen u terorističkim napadima, kao i dva automata i municiju.

Tokom racije koja je usledila, u kući uhapšenog u zapadnom češkom gradu Plzenu, policija je zaplenila municiju koju koriste specijalne vojne i policijske snage.

Ukoliko se potvrdi krivica uhapšenog, preti mu zatvorska kazna do osam godina robije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.