Srna: Delimustafić naredio blokadu JNA

Izvor: Blic, 17.Mar.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srna: Delimustafić naredio blokadu JNA

BANjALUKA - Bivši ministar unutrašnjih poslova nekadašnje Republike BiH Alija Delimustafić naredio je potpuno i masovno zaprečavanje na svim putnim pravcima na kojima su jedinice bivše JNA otpočele izvlačenje tehničkih materijalnih sredstava, u neposrednoj koordinaciji sa MUP-om.

U dokumentu, koji je izdao Delimustavić nekoliko dana pre dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici, ističe se da je potrebno izvršiti blokadu šireg reona vojnih objekata iz kojih se nastoje izneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tehnička i materijalna sredstva, raznim vrstama formacijskih i prirodnih prepreka koje će se obezbediti jedinicama Teritorijalne odbrane Republike BiH i MUP.

"Nenajavljenim kolonama jedinica JNA i bez pratnje MUP sprečiti izlaske iz kasarne i komuniciranje na teritoriji RBiH. Ubrzano planirati i otpočeti borbena dejstva na celokupnoj teritoriji RBiH i koordinisati ih sa Štabom Teritorijalne odbrane regije, okruga i RBiH”, navodi se u dokumentu, koji je u posedu Srne.

U dokumentu se dodaje da se u okviru planiranja borbenih dejstava, planiraju i mere zaštite stanovništva i materijalnih dobara građana RBiH. Bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafić tvrdi da dokument o blokadi bivše JNA nikada nije potpisao.

"Taj dokument je potpisao neko drugi, a izjave o svim događanjima oko Dobrovoljačke dao sam Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu i Vladimiru Vukčeviću, pa se njemu obratite. Možete se takođe obratiti i glavnom tužiocu BiH Miloradu Barašinu”, rekao je Delimustafić Srni, ne želeći da precizira ko je potpisao navedeni dokument.

On je istakao da ne želi ništa da komentariše, jer je "u ratu bilo stotine sličnih dokumenata”.

"Sve izjave oko dešavanja na početku rata u BiH i u Dobrovoljačkoj dali su, osim mene, i mnogi oficiri bivše JNA i poznate su nadležnim tužilaštvima”, dodao je Delimustafić.

On je napomenuo da deo odgovornosti snosi i Jusuf Pušina, koji je bio ratni ministar unutrašnjih poslova RBiH.

"Sada sam slobodan građanin i ne želim više da prolazim kroz taj slučaj, koji treba da rešavaju tužilaštva i sudovi”, zaključio je Delimustafić.

Povezane vesti: Tužilac: Istraga o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici do sredine godine Divjak pušten na slobodu uz kauciju Divjak: Ne osećam se krivim za Dobrovoljačku ulicu Sarajevo uputilo protestnu notu Beogradu Vukčević: Saradnja dobra sa svima u regionu osim sa Sarajevom

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELIMUSTAFIĆ NAREDIO BLOKADU JNA

Izvor: Kurir, 17.Mar.2011

BANJALUKA - Bivši ministar unutrašnjih poslova nekadašnje Republike BiH Alija Delimustafić naredio je potpunu i masovnu blokadu na svim putnim pravcima na kojima su jedinice bivše JNA otpočele izvlačenje tehničkih materijalnih sredstava u neposrednoj koordinaciji sa MUP...U dokumentu, koji je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.