Sreća u nesreći: Preživela pad sa 3. sprata!

Izvor: Press, 20.Jul.2010, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća u nesreći: Preživela pad sa 3. sprata!

V. Đ. (5) pala sa visine od deset metara iz stana u naselju Žarkovo u Beogradu i zadobila teške povrede. Devojčica pokušala da se preko sušilice za veš, koja je okačena za gelender, spusti sprat niže
Petogodišnja V. Đ. preživela je juče pad sa trećeg sprata u beogradskom naselju Žarkovo! Devojčica, koja je pala sa visine od deset metara zadobila je povrede glave, stomaka i slomljena joj je desna noga. Ona je posle ukazane prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pomoći u Urgentnom centru prebačena u Dečju bolnicu u Tiršovoj ulici.

Nesreća se dogodila oko 14 časova u zgradi u Spasenovićevoj ulici broj tri u Žarkovu. Prema izjavi očevica, devojčica i njen brat igrali su se na terasi.
- Video sam da se deca igraju na terasi. Iznenada se devojčica popela na ivicu terase. Htela je da se spusti sprat niže. Video sam šta namerava da uradi. Počeo sam da vičem! Ipak ona se uhvatila za sušilicu za veš koja je okačena o gelender na terasi. Počela je da viče: „Baba, baba!" Trčao sam kao lud, da stignem ispod terase jer sam znao da će dete da padne. Nažalost, nisam uspeo da stignem! Pala je ispred mene - kaže mladić, koji je želeo da ostane anoniman.
On je dodao da je devojčica u prvim trenucima bila u nesvesti, ali da je brzo došla sebi.
- Devojčica je imala povredu na glavi i otvoreni prelom na desnoj nozi. Vrištala je od bolova! Ne mogu ni sada da dođem sebi. Da sam bio malo brži, sigurno bih je uhvatio. Dete je čudom preživelo, palo je sa deset metara visine - ispričao je naš sagovornik
Svedok ove nesreće kaže da je video saobraćajne nesreće, ali da ovo nikada neće zaboraviti.
- Ne mogu da se povratim od šoka! Nikada neću zaboraviti taj pad. Video sam strašne stvari, ali nikada deca nisu bila u pitanju. Molim boga da bude sve uredu sa devojčicom - kaže očevidac.
Drugi komšija kaže da je i devojčicin brat hteo da krene za njom, ali da je vikao da se vrati nazad.
- Na sreću, dečak se vratio nazad kada me je čuo kako vičem. Dotrčao sam do devojčice i počeo da je polivam vodom. U tom trenutku sam video njenu baku koja je vrištala - kaže komšija.
Kako smo saznali, u trenutku kada su se njeni unuci igrali na terasi, u stanu je bila D. R. (70) koja je obavljala kućne poslove.
- Njena ćerka živi u Italiji i došla je kod majke na odmor sa dvoje dece. Baka je jedva čekala da dođu. Nekoliko dana pre njihovog dolaska ona je sređivala stan i išla u kupovinu nekoliko puta. Ovo je strašno! Eto, trenutak nepažnje bio je dovoljan da se dogodi nesreća. Srećom, devojčica je živa i nadam se da će sve biti u redu - kaže vidno potresena komšinica.
Na mesto nesreće, na kom se okupilo mnogo ljudi, ubrzo su stigli lekari Hitne pomoći koji su V. Đ. pružili prvu pomoć.
- Devojčica je zadobila teške povrede. Na glavi ima veliki hematom, povredu stomaka i prelom desne butne kosti. Nakon prve pomoći prevezli smo je u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju - kaže dr Nada Macura.
Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović potvrdio je da je devojčica primljena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.
- Posle pregleda ona je prebačena u Dečju bolnicu u Tiršovoj ulici - rekao je Jovanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.