Izvor: Glas javnosti, 15.Jan.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin upucao policajca u Beču

BEČ - Za pucnje u dvadesetsedmogodišnjeg policajca na dužnosti u Beču, koji je teško ranjen i nalazi se u teškom stanju, osumnjičen je državljanin Srbije Mihailo Vasić (33), za kojim je raspisana poternica.

Vasić, koji je u medijima označen kao član srpske mafije, u utorak po podne je vozio srebrni BMNJ, a policijska patrola ga je uporno pratila, dajući mu znake da stane jer je na raskrsnici prošao dok je bilo upaljeno žuto svetlo. Međutim, on je samo povećavao brzinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i ignorisao organe reda. Policija je nastavila jurnjavu za njim, a u jednom času, kad je video da ne može umaći, Vasić je izašao iz auta i dao se u bekstvo. Policajac je potrčao za njim, a begunac je izvadio pištolj i ispalio tri metka, od kojih su dva pogodila pripadnika policijskih snaga.

Ranjenik, koji je oženjen i otac je dvoje male dece, hitno je podvrgnut operaciji koja je trajala više sati, a trenutno se nalazi u veštački izazvanoj komi. Lekari kažu da su njegove povrede teške i da mu je život ugrožen. Za odbeglim Vasićem se intezivno traga, a onome ko pomogne da se uhvati, sledi nagrada od 10.000 evra. Uprava policije naglašava da policajac nije posegao za službenim oružjem dok je jurio za kriminalcem, a to nije uradio ni njegov kolega iz patrole.

Austrijski mediji izveštavaju da je osumnjičeni Mihailo Vasić u Austriju došao tražeći azil, ali je u decembru 2008. njegov zahtev odbijen, pa je morao da se vrati u Srbiju. Nakon toga on je u Austriju došao ilegalno i počeo da se bavi kriminalom. Policiji je poznat zbog brojnih prevara, provala i telesnih povreda koje je nanosio svojim žrtvama. Bio je pripadnik više ozloglašenih srpskih bandi, poznatih široj javnosti, zbog čega je u septembru 2009. proteran iz Austrije, sa zabranom ponovnog ulaska u zemlju.

Automobil koji je Vasić vozio dovodi se u vezu sa krađama vozila u Donjoj Austriji, a vlasnica, izvesna Anica K. (32), ne stanuje na adresi koja je navedena u dokumentima, pa policija i za njom traga.

V. Marjanović

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.