Srbin iz Kline Milorad Zajić oslobođen optužbi za ratni zločin

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin iz Kline Milorad Zajić oslobođen optužbi za ratni zločin

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda u Peći kojom je Milorad Zajić iz Kline, usled nedostatka dokaza, oslobođen odgovornosti za izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
Zajić je od strane Specijalnog tužilaštva u Prištini optužen da je kao pripadnik Vojske Jugoslavije učestvovao u sukobima kod sela Dišević, Opština Klina, kada su ubijena tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stara i paralizovana člana porodice Marmulaku.

Ovaj predmet je prvo suđenje Srbinu pred lokalnim pravosuđem, nakon okončanja misije Euleks.
"Žalbeni sud je prihvatio stav odbrane i prvostepenog suda da tvrdnje svedoka kako je Milorad navodno viđen uniformisan i naoružan na mestu ubistva ne mogu biti osnovi za utvrđenje njegove odgovornosti za krivično delo koje mu je stavljeno na teret", izjavio advokat Dejan A. Vasić.
Zajić je bio uhapšen 19. marta 2018. godine kada je otišao da policiji prijavi da mu je opljačkana kuća.
U kućnom pritvoru bio je do marta ove godine kada je prvostepenom presudom oslobođen optužbi. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milorad Zajić iz Kline oslobođen optužbi za ratni zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019

Apelacioni sud u Prištini pravosnažno je oslobodio povratnika u Klinu Milorada Zajića od optužbi da je izvršio ratni zločin nad civilima u selu Dušević, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji...Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Peći iz marta ove godine, kojom je Zajić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.