Srbija traži izručenje Labana i Musića

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži izručenje Labana i Musića

BEOGRAD - Ministarstvo pravde uputilo je nadležnim organima Crne Gore molbu za izručenje Borisa Labana i Samira Musića, crnogorskih državljana protiv kojih se u Srbiji vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ona je precizirala da su Laban i Musić uhapšeni u Bijelom Polju po poternici koju je za njima raspisala Republika Srbija, a na osnovu Sporazuma o izručenju između Srbije i Crne Gore koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Beogradu potpisan 29. oktobra, saopštilo je Ministarstvo pravde. Ministarka pravde je izrazila očekivanje da će do njihovog izručenja Srbiji doći vrlo brzo, odmah nakon sprovedenog postupka.

Malovićeva je najavila da će Ministarstvo pravde uputiti i molbu za izručenje još trojice crnogorskih državljana - Bogdana Markovića, Marija Stanića i Alena Sijariću - protiv kojih se u Srbiji vode krivični postupci.

"Nadležni organi Crne Gore su nas zvanično obavestili da je Markoviću, Staniću i Sijariću određen ekstradicioni pritvor, tako da će molba za njihovo izručenje biti upućena u sredu, čim se prikupi sva nužna dokumentacija", kazala je ona.

Boris Laban se traži radi predaje Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu u cilju dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćene proizvodnje i stavjanja u promet narkotika i falsifikovanja isprave. On je osumnjičen da je kao član narkogrupe Darka Šarića jedan od organizatora šverca više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Izručenje Samira Muhića se traži u cilju dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog dela zločinačkog udruživanja i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet narkotika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.