Srbija ne izručuje Vučurevića Hrvatskoj

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne izručuje Vučurevića Hrvatskoj

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da se, ipak, nisu stekli uslovi za izručenje bivšeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića Hravatskoj.

U odluci po žalbi Vučurevićeve odbrane, najviša pravna instanca Apelacioni sud, kojim je predsedavala Radmila Dragičević Dičić, odlučilo je da nisu ispunjene pretpostavke za Vučurevićevo izručenje, pošto se on ne nalazi na teritoriji Srbije.

Zbog toga srpsko pravosuđe ne može ni da ispuni obavezu da Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pruži pravnu pomoć u tom predmetu, odnosno da organizuje njegovo izručenje.

Presuda je pravosnažna, kažu Vučurevičevi branioci, i dodaju da razmatranje njegovog izručenja više ne dolazi u obzir.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.