Izvor: B92, 28.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremna optužnica za aferu "Kofer"

Beograd -- Optužnica protiv Dejana Simića i Vladimira Zagrađanina vraćena iz tužilaštva u sud, čime je omogućen nastavak postupka.

Posle više od četiri meseca, Okružno javno tužilaštvo vratiće ovih dana Okružnom sudu optužnicu protiv bivšeg viceguvernera Narodne banke Dejana Simića i funkcionera Socijalističke partije Vladimira Zagrađanina za primanje mita, odnosno posredovanje u davanju mita, potvrdio je za list Danas okružni javni tužilac Milovan Božović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Okružnom javnom tužilaštvu kao razloge četvoromesečnog zadržavanja optužnice navode da je tako urađeno kako vanraspravno krivično veće ne bi opet vratilo optužnicu tužilaštvu na uređivanje.

Na oktobarskoj sednici vanraspravno krivično veće Okružnog suda obrazložilo je vraćanje optužnice kao neophodno kako bi se ispravila protivrečnost opisa radnje krivičnog dela koje se okrivljenom stavlja na teret i njegove kvalifikacije.

Kako Danas nezvanično saznaje, Okružni sud je poslednja četiri meseca poslao više dopisa Okružnom tužilaštvu s urgencijom da se optužnica vrati sudu, ali je Tužilaštvo koristilo nepostojanje zakonske obaveze da to uradi u određenom roku.

Optužnica protiv Simića i Zagrađanina podignuta je još 13. juna 2006. Oni su uhapšeni 11. januara 2006. u spektakularnoj policijskoj akciji, posle koje je saopšteno da je na licu mesta pronađen kofer sa 100.000 evra, navodno namenjenih viceguverneru koji je za to trebalo da vrati dozvolu jednoj banci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.