Sprečeno samoubistvo

Izvor: Glas javnosti, 26.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno samoubistvo

BEOGRAD - Prava dvočasovna drama odigrala se juče na mostu „Gazela“, koji je, pod policijskom opsadom, bio potpuno blokiran za vozila i pešake dok je Milan Stanojević (19) vitlajući pištoljem pretio da će skočiti u reku. Mladić je u jednom trenutku sam bacio pištolj u vodu nakon čega ga je policija savladala i sklonila sa ivice mosta. Odmah potom, momak je kolima Hitne pomoći prebačen u mentalnu bolnicu „Laza Lazarević“, gde se, kako nezvanično saznajemo, lečio do pre mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dana.

Kako smo saznali, Milan je oko 13 časova telefonirao majci mobilnim telefonom i rekao joj da namerava da se baci sa mosta. Posle razgovora se taksijem uputio na Gazelu, gde je stao na samu ivicu mosta i iz ranca izvadio pištolj, koji je zadenuo za pojas farmerica. Kada je nekoliko minuta kasnije na mesto dešavanja stigla policija, koju je pozvala Milanova majka, i pokušala da odvrati mladića od skoka, on je hladnokrvno uperio oružje u njih i zapretio da će pucati ako se ne odmaknu. Policajci su se sklonili u zaklon, pozvali pojačanje i opasani pancirima sačekali pregovarački tim.

BIZARNO

Elektronski mediji izveštavali su juče kako su ovaj događaj obeležile i šokantne reakcije građana i potpuni nedostatak saosećanja za tragediju koja se dešava pred njihovim očima. Pa je tako jedna televizija kao najbizarniji doživljaj izdvojila mladu majku koja je ispred automobila izvela svoja dva deteta i zatim izvadila mobilni telefon, namestila decu da se zagrle i nasmeju, a u pozadini je snimila mladića koji je hteo da se ubije.

Мора да је мајка оно двоје мале деце што их је фотографисала загрљене и насмејане гледала дневнике и емисије неких наших ТВ кућа према чијим извештајима је МИЛИОН долара "пореских обвезника" вредније од живота једног младог човека, који као НАШ држављанин само жели да му се за "недело" које још није доказано суди у његовој земљи Србији, а не у суду Америке - туђе државе, у чијим се затворима прети черечењем, силовањем, понижавањем сваке врсте.

Зашто би њу и њој сличне бринула судбина једног Ковачевића, једног Станојевића?

Заиста смо морално посрнули прихватањем "експертских заповести" о врхунској вредности и моћи - НОВЦА.

Браво свима који у то повероваше, журећи се у "бољи живот" овековечујући близину СМРТИ...

Svaka cestitka organima reda-policiji koji zasluzuju svako postovanje. Svaki zivot vredi spasiti, odradili su akciju visoko profesinalno. Spasen je zivot mladica, kome treba mediciska pomoc. Da sam Ministar MUP-a ponaosob bi nagradio svakog sluzbenika ucesnika u spasavanjua mladica na adekvatan nacin. Rizikovali su svoje zivote, da bi spasile nesrecnog mladica, koji je kod sebe nosio pistolj i ugrozavao sigurnost svih prisutnih. Da je ovo Amerika, mladic bi bio izresetan ko sito. Neka Svet uci kako to policija Srbije radi (hrabrost, humanost, prisebnos, profesionalizam). Jos jednom sve cestitke!!!!

Hitna molba - svim institucijama u zemlji!!! Gradite što pre, što više mostova - nećemo imati odakle da skačemo - od gužve!!!

.

Bogu hvala da je jedan mlad zivot spasen. Nadam se da ce mladic uz svojih bliznjih i drustva u celini smotji snage da se bori dalje u ovim teskim vremenima. Sto se tice vozaca i uzurbanih gradjana "Onaj koji napravi od sebe zver ne mora da zivi sa teretom ljudskosti" Hunter S. Thompson.

Nadam se da necu biti na pesackom prelazu kada doticni budu zurili da stignu gde su naumili.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.