Izvor: B92, 05.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno krijumčarenje Albanaca

Priština, Kosovska Mitrovica, Prizren -- Četiri Srbina pokušala da sa Kosova preko Srbije u zemlje Zapadne Evrope prokrijumčare 18 Albanaca.

Zamenik portparola Kosovske policijske službe u Prištini Ranko Stanojević izjavio je danas da su na administrativnom punktu između Raške i Kosovske Mitrovice uhapšene 22 osobe zbog pokušaja krijumčarenja ljudi.

Pres-centar Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici obavešten je iz srpskih izvora da je lanac krijumčarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi sa Kosova u centralnu Srbiju, a potom u zemlje Zapadne Evrope, presekla policija Srbije na administrativnom prelazu Rudnica, desetak kilometara od Raške. Policajci su juče kasno posle podne u dva kombija i dva putnička automobila sa srpskim tablicama, kojima su upravljali Srbi, našli 18 državljana Albanije. Taj konvoj je nekoliko minuta pre toga nesmetano iz pravca Kosovske Mitrovice prošao punkt kosovske policije u Jerinju.

Albanci su želeli da ilegalno iz svoje države odu u neku od zemalja Zapadne Evrope, a Srbi sa Kosova, vozači kombija i putničkih automobila, imali su nameru da ih za dogovorenu sumu novca prebace do veze u Beogradu. Posle kraćeg zadržavanja, ilegalci su vraćeni ka Kosovskoj Mitrovici i predati KPS-u.

Četiri osobe srpske nacionalnosti su zadržane.

Blokiran put Raška - Kosovska Mitrovica

Magistralni put Raška - Kosovska Mitrovica, blokiran je danas od 15 časova zbog saobraćajne nesreće koja se u to vreme dogodila na izlazu iz Leposavića, saopšteno je iz Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju,

Nesreća se dogodila kada je vozač dzipa sa registarskim oznakama KM 444-24 izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao na levu stranu kolovoza gde se direktno sudario sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog smera.

Na licu mesta već četiri sata čeka vatrogasna ekipa iz severne Kosovske Mitrovice da izvuče nastradalog vozača iz uništenog dzipa ali to ne može da započne jer još uvek nema istražnog sudije i uviđajne ekipe KPS.

Iz oba smera,od mesta udesa formirane su višekilometarske kolone vozila i neizvesno je kada će saobraćaj biti uspostavljen.

Uhapšeno pet osoba zbog prostitucije

Pripadnici regionalne Kosovske policijske službe u Prizrenu uhapsili su danas pet osoba zbog sumnje da su umešani u prostituciju.

Portparol regionalne policije Hatidže Hodža je saopštila novinarima da je policija po sudskom nalogu pretresla jednu kafanu i dva motela u Prizrenu zbog sumnje da se u njima odvija trafiking i prostitucija.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje trafikinga i prostitucije u Prizrenu prilikom pretresa tih lokala uhapsila je tri muškarca sa Kosova i dve devojke iz Moldavije, kazala je Hodža.

Prema podacima policije u Prizrenu zvanično ima oko 200 prostitutki,

mada je se procenjuje da je njihov broj duplo veći. Najviše ih je iz bivših sovjetskih republika.

Iako je UNMIK pre nekoliko godina najavio rat prostituciji, skoro ništa na tom polju nije učinjeno, rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.