Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečena ekskurzija

UŽICE - Užička policija sprečila je prekjuče 150 gimnazijalaca da na ekskurziju put Beograda krenu neispravnim autobusima. Pred sam polazak oko 6 časova, tokom kontrole tri vozila čačanskog „Autoprevoza“, sa jednog je na parkingu „iz čista mira“ i samo od sebe - otpalo zadnje vetrobransko staklo!

- To je bio tek početak haosa. Čekali smo novi autobus još dva i po časa, ali se ispostavilo da vozač nema kod sebe sve propisane papire. Tako smo se drugi put tog jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iskrcali napolje, čekajući da se završi ujdurma - kaže jedan od učenika.

Usledio je protest školaraca koji su noseći torbe i kofere, svoje nezadovoljstvo izrazili ispred zgrade gimnazije. Neki od njih su školu zasuli kokošjim jajima jer su umesto obećane posete beogradskim muzejima, zoološkom vrtu i drugim znamenitostima prestonice, dobili višečasovno maltretiranje.

- Kada nam je policija rekla da vozač nema sve potrebne papire kod sebe, odlučili smo da se putovanje otkaže. Za početak sledeće nedelje smo sazvali roditeljski sastanak, jer su deca uplatila po 1.200 dinara za ekskurziju, a to je tek prva od ukupno šest rata - objasnio je direktor gimnazije Živojin Pavlović uz pitanje koje je ostalo da „visi u vazduhu“ posle mučnog događaja - šta bi se dogodilo da je staklo otpalo usred vožnje?

U čačanskoj agenciji „Stav“, koja je organizator propale ekskurzije, tvrde da sve o čemu učenici, profesori i policija svedoče - nije istina, već da je vozač koji je dovezao novi autobus, kao zamenu za pokvareni, kod sebe sve potrebne papire.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.