Sporne vidljivost i povrede u slučaju „Kantrimen”

Izvor: Politika, 28.Jul.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporne vidljivost i povrede u slučaju „Kantrimen”

Savetnik odbrane Branislav Aleksandrić izneo primedbe na mišljenje veštaka, tvrdi da Luku Jovanovića nikakva lekarska pomoć ne bi spasila

Saslušanjem stručnih savetnika koje je angažovala odbrana, danas je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu nastavljeno suđenje Marku Milićevu (34), optuženom da je prošlog leta, vozilom marke „mini-kantrimen” usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu.

Savetnici odbrane medicinske i saobraćajne struke Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Aleksandrić i Pavle Galić nisu se saglasili sa nalazima sudskih veštaka o povredama i okolnostima saobraćajne nesreće.

Aleksandrić je izneo niz primedaba na mišljenje svojih kolega Miloša Jančića i Slobodana Savića, zaključivši da je nastradali Jovanović na licu mesta nesreće zadobio toliko teške povrede da mu nikakva lekarska pomoć, nezavisno od toga koliko bi mu brzo bila pružena, ne bi mogla pomoći.

Galić je, povodom saobraćajnog veštačenja Stojana Stojanovića, naglasio da u njegovom izveštaju nije istraživan stepen vidljivosti na putu u trenutku nesreće, kao i da on smatra da preglednost puta nije bila dovoljna. Prema njegovim rečima, neozbiljno je bilo analizirati detalje nesreće bez mogućnosti da se pregleda vozilo koje je u njoj učestvovalo.

Na prethodnom suđenju sudski veštak saobraćajne struke Stojan Stojanović naveo je da se Milićev u trenutku nesreće kretao brzinom od 85 do 110 kilometara na sat, i tako znatno premašio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara.

Prema njegovim rečima, most je bio osvetljen, a da se Milićev kretao brzinom do 54 kilometra uočio bi mladiće koji su gurali „ladu” preko mosta, među kojima je bio i nastradali Jovanović.

Osim Milićeva na optuženičkoj klupi su njegov kum Bratislav Vesović, koji je optužen da mu je pomogao posle krivičnog dela, kao i taksista Saša Janković, optužen zbog neotklanjanje opasnosti. Nastavak suđenja zakazan je za 28. septembar kada bi savetnik odbrane Galić trebalo da postavlja pitanja Stojanu Stojanoviću, veštaku saobraćajne struke, koga je angažovalo tužilaštvo.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukin tata: Sramna taktika odbrane Milićeva

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 06:47

Odbrana Marka Milićeva (34), koji je optužen da je prošlog jula „kantrimenom“ usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, preko svog veštaka sudu prodaje teoriju da bi Luka preminuo od udarca automobila i da je optuženi zastao da mu pomogne, čime se direktno osporava optužnica tužilaštva...Bojan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.