Izvor: B92, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spasojević nije bio registrovan"

Beograd -- Na suđenju zemunskom klanu danas svedočila dva inspektora policije.

Dva inspektora beogradske policije, svedočeći na suđenju pripadnicima zemunskog klana, izjavili su da vođa klana Dušan Spasojević nije bio registrovani informator policije, već je bio neformalna veza optuženog Slobodana Pažina.

Pažin je optužen da je Spasojeviću i zemunskom klanu pomagao da prikriju ubistva koja su počinili i da im je dojavljivao detalje iz policijske istrage. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je u svojoj odbrani naveo da je Spasojević bio njegova doušnička veza i da mu je javljao informacije iz podzemlja.

Inspektor Miodrag Gutić rekao je da Spasojević nije bio registrovani informator policije, već je bio prijateljska i neformalna veza Pažina. "Operativne veze treba da budu registrovane, a Spasojević to nije bio", dodao je Gutić.

Inspektor Mirko Lakićević izjavio je da zna za kontakte Pažina sa Spasojevićem, ali da je on u nekoliko navrata, kao Pažinov pretpostavljeni, bio protiv tih kontakata.

"On mi je odgovorio da ima naređenje viših struktura da održava taj kontakt. To je bilo vezano za otmicu Miroslava Miškovića, i tada je Pažin o otmici razgovarao s ministrom Dušanom Mihajlovićem", ispričao je inspektor.

Lakićević je takođe rekao da Spasojević nije bio registrovani informator policije, i da Pažin nije donosio informacije o kriminalnim aktivnostima Spasojevića, već drugih osoba.

On je naveo da su i ranije postojale informacije da se Spasojević bavio prodajom droge.

Pripadnici zemunskog klana terete se za 15 ubistava, tri otmice i napade na preduzeće Difens roud i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.