Izvor: B92, 31.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spasojević kod Tomića za alibi"

Beograd -- Svedok-saradnik Dejan Milenković rekao da je Dušan Spasojević u vreme ubistva Sredoja Šljukića bio na sastanku kod Ace Tomića.

Vođa zemunskog klana Dušan Spasojević je u vreme ubistva Sredoja Šljukića bio na sastanku kod generala Ace Tomića, izjavio je Milenković i dodao da je Spasojević na taj sastanak otišao s Miloradom Ulemekom kako bi imao alibi za ubistvo Šljukića.

Dejan Milenković Bagzi je rekao da se Dušan Spasojević u vreme ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sredoja Šljukića Šljuke nalazio na sastanku kod generala Ace Tomića.

Milenković je kazao da je Spasojević na sastanak kod šefa vojne bezbednosti otišao sa Miloradom Ulemekom kako bi imao alibi za ubistvo Šljukića.

Tom prilikom, general Tomić je od vođa zemunskog klana na poklon dobio mobilni telefon.

Milenković je kazao da je Legija nakon što su došli u Šilerovu prebacivao Spasojeviću što je "pocrveneo" dok su bili kod generala Tomića.

"Nisi normalan, bio si sav crven u licu, mogao je Tomić da provali da nešto nije u redu", prepričao je Milenković Ulemekove reči upućene Dušanu Spasojeviću.

Svedok-saradnik je naveo da je, prilikom ubistva Šljukića, vozio automobil "audi", a da su pucali Sretko Kalinić i Mile Luković Kum.

"Kada smo bili na autoputu kod 'Mostara', ablendovao sam Šljuki da pređe u srednju traku, što je on i učinio, nakon čega sam ga obišao, a Kalinić i Kum su pucali iz kalašnjikova", opisao je Bazgi ubistvo braće Šljukić.

Pripadnici zemunskog klana ubili su i Zorana Uskokovića Skoleta, zbog "osvete za Arkana".

Bagzi je rekao da su pripadnici klana pratili Uskokovića više od 10 dana, i dodao da je Ulemek čak angažovao helikopter JSO-a da bi se snimila kuća Uskokovića, pa da se proceni da li može da se ubije iz snajpera ili zolje.

On je kazao da je jurnjava za Uskokovićem trajala skoro 15 minuta, i da je Skole tom prilikom i uzvratio paljbu.

"Smejali smo se kasnije kada smo sve prepričavali, jer je Skole imao obezbeđenje u drugim kolima, koje se odmah okrenulo i pobeglo", dodao je Milenković.

Svedok-saradnik je danas izneo podatke i o ubistvima Todora Gardaševića, Srđana Ljujića, Željka Škrbe, Nenada Batoćanina i Ivice Jovanovića.

Ubistva je naredio Dušan Spasojević, sem Škrbe, kada je to tražio Milorad Ulemek, rekao je Bagzi i dodao da je Škrba ubijen da bi, za uzvrat, izvesni Rata sa Pala ubio Ljubišu Buhu Čumeta, za koga se pretpostavljalo da se tada krio u Bosni.

"Ja sam vozio, i kad smo ih sustigli kod stadiona Crvene zvezde, Miloš Simović i Vladimir Milisavljević su pucali", opisao je on ubistvo Škrbe i Batoćanina.

Milenković je dodao da je, pošto nisu bili sigurni da su obojica mrtvi, Spasojević pozvao Svetlanu Ražnatović da bi se raspitao šta se desilo kod Zvezdinog stadiona.

"Ona je Spasojeviću rekla da se dogodila neka pucnjava i da ima mrtvih, što su joj preneli ljudi iz njenog obezbeđenja", kazao je svedok-saradnik.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi Milenković trebalo da govori o otmicama koje su izvršili pripadnici klana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.