Izvor: Blic, 02.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasili davljenicu iz ledene Save

Spasili davljenicu iz ledene Save

BEOGRAD - Beogradski saobraćajac Zoran Stevanović i vlasnik splava 'Refren' Boban Obradović heroji su jučerašnjeg dana. Iz ledene Save, juče oko 13.10 sati, izvukli su četrdesetogodišnju S. L., koja je koji sekund ranije skočila u reku i zahvaljujući njima ostala živa.

- Regulisao sam saobraćaj na raskrsnici Radničke ulice, kod rukavca na Adi. U jednom trenutku ugledao sam devojku koja je trčala ka meni. Dozivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pomoć, vikala je da se neka žena davi. Istog momenta sam krenuo ka reci. Strčao sam dole i ugledao telo žene, desetak metara od obale. Plutala je, a glava joj je bila okrenuta ka dnu. Video sam i jednog momka u čamcu, veslao je rukama. Nisam razmišljao ni sekunde. Znao sam šta moram da učinim. U uniformi i mantilu skočio sam u reku. Voda mi je bila do grudi. Nekako sam se uhvatio za čamac u kome je bio taj mladić. Vukao sam ga do tela žene. A onda smo je zajedno uvukli u čamac. Levom rukom sam plivao nazad - priča Stevanović.

Na obali, telo žene spasioci su najpre okrenuli na bok, pa na leđa. Stevanović joj je dao veštačko disanje dva puta, nakon čega se povratila.

- Usta su joj bila modra. Lice potpuno belo. Bila je ukočena. Kada se osvestila, nije ni znala gde je. Ništa nije pričala. Samo je nešto mrmljala - priča Stevanović.

Drugi spasilac Boban Obradović kaže da je video kada se žena bacila sa obale.

- Doručkovao sam i video je. Jakna joj je bila okrenuta naopako, vezana kao ludačka košulja. Istrčao sam napolje, sišao niz stepenice i seo u čamac. Rukama sam veslao do nje a onda je u Savu uleteo policajac - priča Obradović i kaže da se snalazi u ovakvim situacijama jer mu nije prvi put.

Nesrećnu ženu Hitna pomoć ubrzo je prebacila u Urgentni centar na reanimaciju. Nije u životnoj opasnosti. Tamara M. Subota

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.