Spasilački pas pronašao nestalu monahinju u jami

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasilački pas pronašao nestalu monahinju u jami

Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) pronašli su danas nestalu monahinju iz manastira Pustinja kod Valjeva, saopštila je ta služba.

"Nestalu ženu je pronašao spasilački pas Šiba u 9 sati u jami nedaleko od manastira. Monahinja je bila na dubini od oko 12 metara i ona je bila ugruvana ali ne i životno ugrožena", saopštio je GSS.

S obzirom na nepristupačan teren, akcija spasavanja je izvedena u vertikalnim uslovima uz upotrebu opreme za tehničko spasavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Nestanak monahinje prijavljen je sinoć oko 22 sata, pošto je ona juče ujutru izašla iz manastira i nije se vratila tokom čitavog dana.

Na osnovu informacija dobijenih od policije, nakon kraćeg planiranja i pripreme akcije, jutros je na teren upućena spasilačka ekipa sa jednim pretražnim psom.

Pretrazi terena su se pored spasilaca Gorske službe spasavanja priključili pripadnici Kluba za borilačke i ekstremne sportove "Soko" iz Požege i meštani.

"Ovo je jedan od primera koji ukazuje na to koliko je važno da informacije o nestalim licima budu upućene na vreme, jer je to jedini način da pretrage budu dovoljno brze i efikasne", navodi se u saopštenju GSS-a.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Spasilački pas pronašao nestalu monahinju

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2014

BEOGRAD - Spasioci Gorske službe spasavanja pronašli su danas, uz pomoć spasilačkog psa, nestalu monahinju iz manastira Pustinja kod Valjeva..."Nestalu ženu pronašao je spasilački pas Šiba u 9 časova u jami nedaleko od manastira. Monahinja je bila na dubini od oko 12 metara i ona je bila ugruvana,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.