Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasao ženu iz nabujalog Ibra

Kraljevo -- Zoran Jovanović, građevinski radnik iz Ušća, spasao Milevu Luković posle pada sa visećeg mosta u Ibar.

Lukovićeva je izjavila da je nesrećnim slučajem upala u reku i da je odmah počela da se davi jer je neplivač. "Prelazeći most, propala sam kroz dasku i našla se u nabujalom Ibru. Izronila sam samo dva puta iz vode. Prvi put sam ugledala čoveka na obali, a drugi put sam videla da on skida odeću sa sebe. Potonula sam i onesvestila se", rekla je ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zoran Jovanović je rekao da je juče posle podne stajao pored reke sa bratom i najpre čuo kampere iz Kraljeva koji su prvi primetili ženu u Ibru.

"Nisam verovao da mogu da je spasim kada sam video da je potonula, ali sam zaplivao u njenom pravcu, približio joj se, zaronio i izvukao je iz vrtloga koji je počeo da je vraća uzvodno", rekao je Jovanović.

On je naveo da je na mestu gde se Mileva davila Ibar dubok između sedam i osam metara, a da je most sa kog je pala u reku visok pet metara.

Prema njegovim rečima, borba za Milevin život nastavljena je i na obali reke, jer pomodrelo telo nije tri minuta davalo znake života.

"Uspeli smo da je povratimo, a zatim su je kola hitne pomoći odvezla u bolnicu", rekao je Jovanović i dodao "da je njegov poduhvat deo normalnog života".

Viseći most preko Ibra koriste meštani, a služi i za prelaz izletnika do srednjovekovnog grada Magliča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.