Izvor: Blic, 23.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Sonja Brkić postavila svoje sudije'

'Sonja Brkić postavila svoje sudije'

- Sonja Brkić, predsednik Vrhovnog suda Srbije, znajući za prestanak njene funkcije usvajanjem novih pravosudnih zakona, poslednja dva dana postavlja svoje sudije po Srbiji. Predsednici suda u Nišu i Trgovinskog suda u Novom Sadu postavljeni su juče i prekjuče. To govori da je Brkićevoj, ostalim razrešenim sudijama i političkim opcijama koje stoje iza njih stalo samo da imaju svoje ljude na važnim funkcijama - kaže za 'Blic' Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stojković, ministar pravde.

U Skupštini Srbije juče su usvojene izmene tri pravosudna zakona po kojima, između ostalog, prestaje funkcija Sonji Brkić, predsedniku Vrhovnog suda Srbije, Radoslavu Baćoviću, predsedniku Okružnog suda u Beogradu, Slobodanu Nadrljanskom, predsedniku Okružnog suda u Novom Sadu, Anti Boškoviću, predsedniku Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, i Zlatanu Kurtoviću, predsedniku Opštinskog suda u Novom Pazaru.

- Na mestu predsednika suda u Nišu do prekjuče je bio vršilac dužnosti koji je pre dve i po godine ispunio uslove za penziju. Dan pre promene zakona, Brkićeva ga smenjuje i imenuje svog čoveka na to mesto. Vrlo brzo će biti konstituisan Vrhovni savet pravosuđa i niko smenjenim predsednicima sudova ne brani da se ponovo prijave za ove funkcije - kaže Stojković.

Z. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.