Izvor: B92, 09.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solun: Suzavcem na navijače

Solun -- Grčka policija upotrebila suzavac kako bi sprečila eskalaciju nasilja srpskih i grčkih fudbalskih navijača kod stadiona u Solunu.

Tu su se sastali grčki Aris i beogradska Crvena zvezda. Navodi se da je grupa navijača Crvene zvezde, kojoj se priključila grupa Grka, pokušala da uđe na tribine bez ulaznica. "Oko 100 huligana napalo je policiju dimnim bombama i kamenicama. Dobro su se pripremili za takvu akciju", izjavio je predstavnik policije, navodeći da u sukobu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bilo ozbiljnije povređenih.

Potvrđeno je da je među gostujućim navijačima bilo pristalica atinskog Olimpijakosa, koji su doputovali u Solun kako bi bodrili "crveno-bele".

Juče je šestz navijača Crvene zvezde izbodeno noževima u jednom kafiću u Solunu, kada ih je napalo desetak mladića, i oni su prebačeni u bolnicu.

Policija je potvrdila da istražuje ko je napao navijače iz Srbije.

Predstavnici srpskog konzulata posetili povređene

Predstavnici Konzulata Srbije u Solunu posetili su danas, po instrukciji ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, građane Srbije koji su juče povređeni u incidentu u tom gradu i proverili da li im je pružena odgovarajuća medicinska pomoć i konzularna zaštita

Kako je saopštilo danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Ministarstvo i konzulat u Solunu nastaviće da prate dalji razvoj situacije, kako bi pružili neophodnu pomoć i omogućili korišćenje svih prava, po međunarodnim propisima, svim građanima koji se nalaze u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.