Solidarnost i želja da se pomogne kikindskim medicinskim radnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2020, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarnost i želja da se pomogne kikindskim medicinskim radnicima

Solidarnost i želja da se u ovim teškim vremenima pomogne kikindskim medicinskim radnicima, ali i pripadnicima ostalih službi koje zbog prirode posla moraju da rade i kreću se, najvidljiva je na primeru zaštitnih maski.

Kontigent od 3.000 maski Kikindi je uputila italijanska kompanija “Kalcedonija”, koja posluje od januara 2019. godine i čija je osnovna delatnost šivenje.

Ovaj gest pozdravila je lokalna samouprava i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kompanija ’’Tisa automotive’’ je takođe pokazala solidarnost i donirala je materijal za šivenje 600 maski.

I radnice Zaštitne radionice „Lira“ već danima neumorno šiju maske za medicinsko osoblje kikindske bolnice. Iz “Lire” je dosad isporučeno 3.300 maski. Oko 500 maski sašile su članice Udruženja žena “Velikoselke”.

U ovu vrstu pomoći uključile su se i članice udruženja "Vreteno" iz Iđoša kao i udruženja "DORA", preduzetnice Mirna Rackov, Nataša Đaković, Biljana Bulajić i još mnoge vredne žene, ali i muškarci.

Maske šiju kikindski sarač Aleksandar Ronto i Branislav Čubrilo Rus, glumac Narodnog pozorišta. U uslovima vanrednog stanja i velike potrebe za zaštitnim maskama pomoć svih koji žele da pomognu je više nego dobrodošla, navodi se u saopštenju Gradske uprave u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.