Sobu oca čuvaju zatvorski stražari

Izvor: Blic, 25.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobu oca čuvaju zatvorski stražari

NIŠ - Nikola (20) i Jelena (19) Milošević od juče više nisu u istoj bolničkoj sobi s ocem Savom (49), koji ih je 22. jula ranio hicima iz pištolja, a nakon toga pucao sebi u grudi, saznaje „Blic".

Teško ranjeni mladić i devojka su i dalje na Odeljenju intenzivne nege Hirurške klinike u Nišu, a njihov otac, koji je zadobio najlakše povrede, prebačen je u zasebnu sobu na istom spratu, koju od juče čuvaju dvojica stražara Okružnog zatvora u Prokuplju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Svi povređeni su van životne opasnosti, ali snimanje kičme najteže povređenog Nikole nije donelo ohrabrujuće vesti. Načelnik Urgentne hirurške klinike primarijus dr Miodrag Lazić kaže da Nikola, koji nakon ranjavanja ne oseća noge, ima prelom čak tri lumbalna kičmena pršljena.

Nikolu je metak pogodio iznad levog bubrega i izašao kroz desnu polovinu plućnog krila, prošavši prethodno kroz kičmu.

- To je izuzetno teška povreda. Neurohirurzi nisu optimisti, a konsultovaćemo se i sa stručnjacima Spinalnog centra na Banjici o daljem lečenju. Što se tiče povreda grudi i stomaka, oporavak ide dobro. Da nema povredu kičme, za nekoliko dana bio bi pušten na kućno lečenje - kaže za „Blic" dr Lazić.

Njegova sestra Jelena, koja je zadobila prostrelnu ranu grudnog koša i povredu levog plućnog krila, oporavlja se i ona bi u toku sledeće nedelje mogla da bude puštena na kućno lečenje.

- Jelena, kojoj je metak prošao maltene na dva centimetra od srca, izgubila je skoro četiri litra krvi. Brzom operacijom spasen joj je život i verovatno će se oporaviti bez ikakvih posledica - objašnjava dr Lazić.

U bolnici u Prokuplju oporavlja se i Dragana, Nikolina i Jelenina majka, kojoj je suprug Sava pucao u ruku. Vinovnik tragedije Sava već može da stoji i po proceni lekara u ponedeljak bi mogao da bude prebačen u zatvorsku bolnicu u Prokuplju.

Kako saznaje „Blic", Sava još ne zna da Nikola ima povredu kičme zbog koje su mu paralizovane noge. Uglavnom ćuti, ne pita za decu i ne traži ništa. Inspektori Policijske uprave u Prokuplju juče su mu uručili rešenje o određivanju jednomesečnog pritvora. Čim se oporavi, saslušaće ga istražni sudija. Inače, za delo za koje je osumnjičen Milošević preti kazna do 40 godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Sava Milošević nije inspektorima rekao razlog zbog koga je pucao u decu i suprugu. Spekuliše se da je razlog za poremećene porodične odnose bila Savina veza s drugom ženom, zbog čega je pre desetak dana iz porodične kuće izbacio Draganu i decu.

Negativni nalaz parafinske rukavice

Nalazi parafinske rukavice koja je urađena svim članovima porodice Milošević su negativni. Razlog za to je što su svi pre dolaska uviđajaca medicinski bili tretirani, pa su im rane i krv s tela i ruku oprani alkoholom i hidrogenom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.