Izvor: B92, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci uviđaja sa mesta atentata

Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića nastavljeno pregledanjem video snimaka sa ranijih glavnih pretresa.

Na snimcima sudija Kljajević čita zapisnike uviđaja sa mesta ubistva premijera, a prikazivane su i fotografije sa uviđaja. U zapisnicima se pominju svi predmeti nađeni u kancelariji broj 55, na drugom spratu u ulici Admirala Geprata 14, odakle je prema optužnici pucano na Đinđića. Na fotografijama je vide dve čaure koje su nađene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neposredno ispod prozora zgrade u ulici Admirala Geprata.

Sudija Nata Mesarević je odlučila da se suđenje nastavi i u vanrednim terminima 30. i 31. oktobra, kada će biti prikazani transkripti iskaza domaćih veštaka Dušana Dunjića i Milana Kunjadića.

Pre današnjeg nastavka procesa je najavljeno i da će prvi put biti predstavljena merenja obavljenja na mestu ubistva u februaru. Tada su Milorad Ulemek, Zvezdan Jovanović i Dušan Krsmanović izvedeni iz zatvora kako bi prisustvovali uviđaju, a dokazi se izvode posle čitanja dopunskog izveštaja veštaka iz Vizbadena.

Advokati odbrane imali su primedbe na taj izveštaj, a Aleksandar Popović, advokat optuženog Vladimira Milisavljevića, kaže da je ključna primedba u tome da veštaci iz Vizbadena nisu raspolagali svim dokazima. "Oni nisu imali relevantne dokaze u spisu koje smo prikupili u protekle tri godine. Ti dokazi će im biti predstavljeni kada budu saslušavani i u skladu s tim ću im postaviti dosta pitanja o okolnostima koje nisu uzeli u obzir, pa smatramo da izveštaj nije potpun", kaže on.

Rajko Danilović, zastupnik porodice Đinđić, kaže da se čitanjem rezultata sa ponovljenog uviđaja na mestu ubistva završavaju pripreme za svedočenje veštaka iz Vizbadena. "Odbrana je ponavljala primedbe na ranije nalaze iz Vizbadena, ali to su već stvari koje smo čuli i koje spadaju u amaterizam", kaže Danilović.

Nemački stručnjaci trebalo bi da svedoče 6. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.