Snimanje filma o trgovini ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimanje filma o trgovini ljudima

Prva klapa filma "Posmatrači" koji se bavi problemom trgovine ljudima, pala je danas u Beogradu, dok je premijerno prikazivanje zakazano za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar, saopšteno je iz Mikser hausa.

Kako je navedeno, kroz tri odvojene priče, kratki igrani film prati sudbine troje mladih ljudi koji postaju potencijalne žrtve u mreži trgovine ljudima.

"Posmatrači" šalju jasnu poruku da svaki mladi čovek mora da podeli sve svoje strahove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << probleme i sumnje sa bližnjima ili stručnjacima.

Takođe, pored snažne preventivne poruke, film želi da naglasi i potpuno odsustvo krivice koje žrtve nasilja i trgovine ljudima često osećaju i da ukaže na put izlečenja i pomoći žrtvama.

Edukativni film "Posmatrači" realizuje se u saradnji sa Unitas fondom, organizacijom Mikser, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Reditelj filma je Nikola Ljuca, koji je poznat po svom filmu "Vlažnost", dok scenario potpisuje dramaturg i urednik redakcije dečjeg programa RTS-a Nataša Drakulić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.