Snežni mir nadohvat ruke deci

Izvor: Blic, 22.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežni mir nadohvat ruke deci

Epitet dečje i prave porodične planine sudeći po poseti i proseku godina posetilaca, Goč je sačuvao i potrvdio i ove godine. Ova planina što zbog objekata dečjeg odmarališta što zbog činjenice da je najbliže izletište zaljubljenicima u zimske sportove iz Kraljeva, Kragujevca, Kruševca i Čačka i ovih dana kada sunce i nije najbolji prijatelj skijašima odzvanja dečjom grajom.

- Nije tačno da su gosti samo iz komšiluka. Vojvođani porodično tradicionalno posećuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Goč. Za Novu godinu već pola decenije dolazi nam, recimo, grupa iz Zrenjanina. Familije sa decom mlađih uzrasta mesecima pre sezone rezervišu mesta jer smo idealno mesto za odmor za one koji vole sneg i skijanje a ne ,"pate", za izazovnim stazama - kaže Jovica Gojić, predsednik smučarskog kluba „Goč" koji na Kraljevu najbližoj planini ima svoj dom.

- Nema gužve koje ima na Kopaoniku, a od Kraljeva ovde se stiže za nepunih 30 minuta. Zato je Goč idealna destinacija i za jednodnevne izlete, ali i za vikend boravak. Naravno, staze nisu kao kopaoničke, ali i ono što Goč nudi dovoljno je izazovno za početnike, ali i za nas iskusne skijaše - kažu Vladimir i Vesna Vasić, koji takoreći svaki vikend dok ima snega provode na Goču.

Isto govore i Milinkovići, koji na Goč dolaze tri godine zaredom.

- Naši klinci su ovde naučili da skijaju, sada uče deca naših prijatelja. Ono što prija je mir, taj izostanak gužve koji je karakterističan za velike skijaške centre - kaže tata Dejan.

Na Goču se, inače, može spavati u smučarskom domu, gde ima 80 kreveta, a sobe se mogu iznajmiti i u hotelu „Dobre vode", koji posluje u okviru dečjeg odmarališta. Dobre vode kako se zove i prostor na kojem je izgrađen ovaj turistički centar, smeštaj nude i u objektima Šumarskog fakulteta iz Beograda. Na planini rade jedna uspinjača i jedan ski-lift koji opslužuje dosta zahtevnu stazu. Do Goča iz Kraljeva dva puta dnevno ide redovna autobuska linija iz Kraljeva.

Skijanje i noću

I u smučarskom domu i u hotelu „Dobre vode" ovih dana može se naći poneko mesto. Pun pansion u domu je 1.400, prenoćište 500 dinara. U hotelu to košta 1.500, odnosno 960 dinara. Ski-pas za obe staze je 500, a samo za malu žicu 300 dinara, koliko košta i noćno uspinjanje, pošto je staza kompletno pokrivena reflektorima. Iznajmljivanje opreme je 400 dinara, a ako se uzimaju na sedam dana, cena je samo 2.000. Kafa i čaj na goču su 40, a žestoka pića 60 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.