Izvor: Politika, 28.Dec.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt usled mešanja kokaina i anestetika

Toksikološki nalaz koji je urađen na VMA ukazuje da je u krvi i urinu Ivane Bodrožić nađen kokain i benzoil-ekgonin i više medikamenata. – Utvrđeno je da osim nje niko nije toga dana ulazio u sobu 326 koju u hotelu zakupljuje firma „Pink internešenel”

Ivana Bodrožić (31) umrla je usled srčanog zastoja koji je posledica uzimanja veće količine kokaina i ranijom upotrebom većih doza anestetika, što je ostavilo tragove na moždanom stablu pokojne devojke, saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Politika”. Toksikološki nalaz koji je urađen na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu ukazuje da je u krvi i urinu nađen kokain i benzoil-ekgonin (metabolički derivat kokaina), i više medikamenata kao što su bromazepam, dijazepam, ibuprofen, ketoprofen.

Podsetimo, Ivana Bodrožić nađena je mrtva 11. decembra u sobi 326 u hotelu „Hajat” koju zakupljuje firma Pink internešenel” sa braunilom zabodenom u ruci, a pored nje je bila kutija anestetika propofola.

Dosadašnjim analizama utvrđeno je da nije bilo tragova nasilne smrti, kao i da nisu tačni navodi pojedinih medija o modricama na njenom telu koje su nastale kao posledica nasilja. Na devojci je nađen samo ubod braunile, za koju je utvrđeno da je stručno postavljena.

Na osnovu snimaka sa bezbednosne kamere i analizom tragova u prostoriji u kojoj je preminula, utvrđeno je da osim nje niko nije toga dana ulazio u sobu. Analizirani su i uzeti otisci sa skoro svih predmeta nađenih u sobi, počev od njenog mobilnog telefona preko laptopa, televizora, otpadaka u kanti za smeće, kao i ulaznih vrata.

Sumnja se da je braunilu devojci namestio medicinski tehničar sa VMA, kao i da joj je propofol nabavila sestra iz ove medicinske ustanove. Anestetik propofol ne može da se kupi u slobodnoj prodaji, već se koristi samo u bolnicama.

Bliski prijatelji su tokom saslušanja pred nadležnima izjavili da je Bodrožićeva od pre dve godine počela da koristi drogu, tablete za smirenje i anestetik. Više puta su je, prema njihovim rečima, vodili na reanimaciju.

Da li u vezi sa smrću nesrećne devojke ima krivičnog dela i da li će i ko odgovarati zbog toga, odlučiće u narednim danima tužilaštvo, koje vodi istragu ovog slučaja.

Podsetimo, Ivana Bodrožić je ćerka poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić. Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović izjavio je medijima da je bio u emotivnoj vezi sa pokojnom devojkom.

D. Vukosavljević

objavljeno: 28.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.