Izvor: Politika, 13.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt u smrskanom "golfu"

Devetnaestogodišnji golman Župe Danijel Ivljanin očekivao je poziv od jednog velikog kluba iz Beograda Aleksandrovac – Veće tragedije u "Župi" nije bilo. Tuga se uvukla i u najuspešniji aleksandrovački radni kolektiv "Petoletka – Armature", gde radi otac poginulog mladića Danijela Ivljanina, devetnaestogodišnjeg golmana "Župe", člana Pomoravske zone. U "Petoletki" je radio i dvadesetjednogodišnji Bojan Milosavljević, koji je vozio kola, u kojima su nastradala četvorica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mladića u blizini benzinske pumpe "Pomoravlje petrol".

Prema kazivanju meštana, Bojan je samo tri kilometra pre stravičnog udara u saobraćajni znak i smrtnog leta posle kog je pao na parkiranu teretnu prikolicu pored kolovoza seo za volan umesto vlasnika "golfa 1,9" devetnaestogodišnjeg Dušana Dunjića.

Sada se tuguje i komentarišu minuli događaji: da li bi ostali živi da do zamene mesta u kolima nije došlo, da nisu prethodno boravili po kafićima, da nije bilo parkirane prikolice...

– Za naš kolektiv ovo je strašno. Milosavljević je bio dobar radnik. Samo 40 dana ranije, ostao je bez majke. Živi sa ocem i sestrom. Tuga je velika. Bio sam i na sahrani sina našeg radnika Dragaša Ivljanina. Aleksandrovac je prerano ostao bez Danijela Ivljanina, perspektivnog golmana, za koga kažu da ni mrava nije zgazio. Ne, ne mogu više da govorim. Kada se setim tog prizora, teško mi je. Znate, i kamen bi proplakao –govori teško Stojan Stanković, generalni direktor preduzeća "Armature PPT", koje je odlučilo da finansijski pomogne unesrećenim porodicama.

U selu Male Raklje, na nekoliko kilometara od Aleksandrovca prema padinama Goča i Željina, okupilo se celo selo i mnogo Aleksandrovčana da isprate talentovanog golmana Danijela. Sestra Kristina u suzama, majka Stojana, skamenjena, a otac pokušava da dostojanstveno isprati sina. Olovnu atmosferu otežava priča meštana da su se nadali da će uskoro ispratiti Danijela u Beograd kao vrsnog sportistu. Babin lelek ledi srca i starima i mladima.

– Proglašen je za najboljeg golmana sezone u Pomoravskoj ligi, iako je imao nepunih 19 godina. Bio je omiljen, a tražio ga je i jedan ugledni beogradski fudbalski klub. Umesto poziva za njegovo angažovanje, dobijamo telegrame saučešća. Stižu od klubova iz Paraćina, Niša, Beograda, Kruševca, Jagodine.... – nabraja Slaviša Ugrinjić, sekretar Fudbalskog kluba "Župa".

Nesreću je, kažu, doživeo najbolji i najmlađi. Završio je srednju prehrambenu školu. Dobijao je premije u fudbalu, kao i svi drugi, i povremeno radio. Nije pio, ali je odlazak na jedno od takvih mesta ugasio tek rođenu fudbalsku zvezdu.

Rade Stanković

[objavljeno: 13.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.