Smrt razdvojila najstariji bračni par sveta posle 79 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 18:06

Smrt razdvojila najstariji bračni par sveta posle 79 godina

Jedan od najstarijih bračnih parova u novijoj istoriji čovečanstva je okončan pošto je preminuo Hulio Cezar Mora Tapija u 110. godini u svom domu u ekvadorskom Kitu, ostavivši samu suprugu Valdraminu Makloviju Kvinteros Rejes, koja ima 104 godina, preneo je danas Dejli mejl.

Njih dvoje su se venčali 1941. godine, a u avgustu su ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji bračni par na svetu.

U braku su bili 79 godine, a zajedno su imali 214 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ekvadorski mediji su pisali da je Tapija preminuo od "nespecifične demencije".

Bračni par je imao petoro dece, od kojih je svako završilo fakultet.

Osim petoro dece, ostavili su 11 unučadi, 21 praunučadi i devet čukununučadi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAJEDNO SU IMALI 214 GODINA Smrt razdvojila NAJSTARIJI BRAČNI PAR na svetu

Izvor: Blic, 26.Okt.2020

Jedan od najstarijih bračnih parova u novijoj istoriji čovečastva je okončan pošto je preminuo Hulio Cezar Mora Tapija u 110. godini u svom domu u ekvadorskom Kitu, ostavivši samu suprugu Valdraminu Makloviju Kvinteros Rejes, koja ima 104 godina, preneo je danas Dejli mejl.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.