Smrt pod kamionom

Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt pod kamionom

BEOGRAD - Stravična nesreća koja se dogodila u četvrtak u selu Baljevac kod Obrenovca, u kojoj je Jovo Ilić (46) kamionom usmrtio trogodišnju LJubicu Pantić, zavila je u crno porodicu Pantić, koja ni dan posle tragedije ne može da poveruje da su zauvek izgubili svoju miljenicu. Nesreća se dogodila oko 14 časova ispred kuće male LJubice u ulici Ibarski put 39 kada je Ilić, koji je inače porodični prijatelj, isparkirao kamion i krenuo ne videvši LJubicu, koja je istrčala iz svog dvorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i počela da se igra ispred kamiona.

Nesrećnoj devojčici je točak kamiona prešao preko glave i smrskao joj lobanju, a tragovi krvi mogli su se videti na ulici i dan posle nesreće. Neutešni otac Živorad Pantić pokušao je da nam objasni kako se sve dogodilo.

- Jovo nam godinama nabavlja stočnu hranu i kada je moja supruga Milijana čula da se kamion približava, izašla je i zaustavila ga kako bi saznala kada će nam isporučiti kukuruz. Dok su njih dvoje razgovarali, LJubica je obula patike i istrčala iz dvorišta. Pretpostavljam da je htela da se sakrije od mame, pa je čučnula pored točka - rekao nam je Žika sa suzama u očima i dodao da ne zna kako će preživeti ovaj gubitak. Dok smo razgovarali sa devojčicinim ocem, u dvorištu njihove kuće pojavila se četvorogodišnja Milica, sestra preminule LJubice, koja je neprestano dozivala mlađu sestricu.

VOZAČ BIO PIJAN?

Živorad Panić, otac nastradale LJubice, rekao nam je da ne želi nikoga da osuđuje za tragediju koja je zadesila njegovu porodicu, ali da je Jovo Ilić, vozač kamiona koji je pregazio LJubicu, u selu poznat kao neko ko voli da popije.

- Kada su me pozvali na posao i rekli mi da hitno dođem kući jer se LJubici nešto strašno dogodilo, prošao sam pored Jovine kuće i videvši da mu kamion nije u dvorištu prokomentarisao sam u sebi „u kojoj kafani je Jovo sad zaglavio“. Ni slutio nisam da mi je njegov kamion usmrtio dete.

Vozač kamiona je juče pozvao porodicu nastradale LJubice, međutim, niko od članova porodice nije bio u stanju da razgovara s njim. Kako smo nezvanično saznali, Ilić je imao malu količinu alkohola u krvi, a dozvoljena količina alkohola za vozače je nula.

- Pošto sam bio na poslu, komšije su je kolima odvezle do ambulante u selu. Iako je puno iskrvarila, moja LJubica se borila za život i tokom vožnje je davala znake života - ispričao nam je Žika i dodao da su povrede ipak bile preteške, zbog čega je LJubica do dolaska u ambulantu preminula. Prema njegovim rečima, tragediju je najteže podneo četrnaestogodišnji Miloš, LJubičin najstariji brat, koji ju je čuvao i pazio na nju kad god su roditelji zbog obaveza u polju bili odsutni.

- Ne prestaje da plače, ne želi nikog da vidi. Pored ove tragedije, moramo da pazimo i na njega jer je bio jako vezan za nju - izjavio je Živorad i dodao da mu je supruga još uvek pod lekovima za smirenje i da nije u stanju da priča ni sa kim.

Nadležni iz MUP-a saopštili su nam da je istraga u toku, a detalji, kao i eventualni krivac za nesreću će naknadno biti utvrđeni. Sahrana male LJubice održaće se danas u 13 časova na groblju u selu Baljevac.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.