Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrskali ga vagoni

POŽEGA - Dragan Đokić (58) iz požeškog sela Glumač, poginuo je preksinoć na Železničkoj stanici u Požegi, kada je između parkiranih vagona pokušao da pređe prugu. Đokić se našao između odbojnika dva teretna vagona u trenutku kada je lokomotiva „manevarka“ -“nagurivala“, odnosno kačila druge vagone na kompoziciju, pa je nesrećni čovek ostao priklješten između dva vagona koji su ga prosto smrskali. NJegovo beživotno telo na desetom koloseku stanice oko 20 sati primetile >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su dve žene koje su takođe preko šina i pragova prelazile prugu, pa su odmah pozvale policiju...

- Prizor na pruzi bio je jeziv, neopisiv, nesrećni čovek nije imao nikakve šanse da se izvuče, vagoni su ga prvo priklještili i smrskali, a kada su se odbojnici razmakli on je samo pao na prugu - ispričao nam je juče jedan od očevidaca teške scene na stanici u Požegi.

Dragana je po tetovaži i majici sa logom firme, prepoznao jedan od radnika preduzeća „Maksi protein“ u kome je Dragan radio.

- Dragan je u utorak radio do 15 sati, onda je, koliko znamo otišao do rodbine u Visibabi, a stradao je kada je uveče, preko koloseka stanice, krenuo kući u Glumač. Bio je više nego dobar radnik, vredan, u našoj firmi proveo je 33 godine, i iznad svega dobar čovek. Ostavio je suprugu i dvojicu sinova koji su nezaposleni - pričale su juče Draganove kolege iz firme „Maksi - protein“ u Požegi.

Đokić je, koliko se zna 18-ti Požežanin koji je za poslednje tri decenije od izgradnje železničke stanice u Požegi ostavio život na nekom od koloseka. Pruga je ovde presekla puteve kojima do centra grada dolaze meštani naselja Visibaba, kojima se iz Požege ide do Bolnice, do Doma za stare, put kojim đaci idu u Poljoprivrednu školu. Među onima koji su stradali na pruzi su i četvoro đaka ove škole, a četiri učenika su povređena.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.