Izvor: B92, 16.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor "Gradske čistoće"

Beograd -- Upravni odbor beogradskog komunalnog preduzeća Gradska čistoća razrešio je dužnosti generalnog direktora Dragana Ignjatovića.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora imenovana je Zorica Petronijević-Gajić, saopšteno je iz tog preduzeća. Na vanrednoj sednici, koja je juče održana, doneta je i odluka o vanrednom popisu materijalno-finansijskog poslovanja do 1. novembra ove godine, nakon što su uhapšeni Ignjatović i još osam radnika zbog sumnje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oštetili budžet.

Odluke su donete jednoglasno u skladu sa Zakonom o radu, kojim je propisano da "ukoliko se protiv zaposlenih povede krivični postupak, primenjuju se članovi koji propisuju udaljenje sa posla, odnosno u slučaju izbornih funkcija razrešenja lica za koje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično delo na radu i u vezi sa radom".

Ovom odlukom Upravni odbor "Gradske čistoće" omogućio je nastavak poslovanja i rukovođenja preduzećem i obavljanje osnovnih delatnosti, navodi se u saopštenju.

Ignajtović je, sa još osam radnika tog preduzeća, uhapšen 13. novembra zbog sumnje da je, zajedno sa vlasnikom privatne firme i suvlasnikom nekadašnje diskoteke "Madona" Milanom Kuzmanovim, bio organizator kriminalne grupe koja je u periodu od 2001. do 2007. godine oštetila budžet za 1,5 milijardi dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.