Izvor: RTS, 28.Feb.2023, 15:55

Smederevo, optužnica protiv žene čiji su pit-bulovi napali dete

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv pedesetjednogodišnje L. R. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo izazivanja opšte opasnosti.
U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu navodi se da je L. R. 14. maja 2021. godine u Skobalju, u jutarnjim satima, pustila pet opasnih pasa rase pitbul terijer u dvorištu porodičnog domaćinstva.
Osnovno tužilaštvo u Smederevu ističe da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužena prethodno nije obezbedila prostor iz kojeg psi ne mogu da pobegnu, a u skladu sa odredbama Pravilnika o načinu držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost za okolinu.
Dva psa su kroz otvor na ogradi istrčala na ulicu, nakon čega su maloletnom oštećenom licu naneli lake  telesne povrede, ukupno pet ugriznih rana u predelu potkolenica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.