Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj ubijene devojčice na sudu

Beograd -- Slučaj ubijene trogodišnje devojčice Katarine, koji je mesecima punio novinske stupce, konačno će dobiti sudski rasplet.

Pred Okružnim sudom u Beogradu o krivici su se izjasnili majka ubijene devočice Marijana Filipović i Mališa Jeftović, u to vreme njen dečko. Oboje su okrivljeni za svirepo ubistvo devojčice, ali su njihovi iskazi pred sudom oprečni.

Marijana Filipović je na sudu okrivila Mališu Jeftovića, a Jeftović je svu krivicu prebacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Marijanu. Majka ubijene devojčice, pred sudom je rekla da je i nju i njenu kćerku zlostavljao Mališa Jeftović, s kojim je od maja 2005. živela u vanbračnoj zajednici. Kako objašnjava advokat Marijane Filipović Milorad Petković, devojčica je stradala 17. jula, a majka, takođe optužena za ubistvo, sudu je rekla da je Mališa Jeftović Katarinu tukao četiri dana pre no što je umrla, od posledica prebijanja, odnosno unutrašnjeg krvarenja.

"Ona je takođe objasnila Sudskom veću da je 17. jula Mališa Jeftović silovao njenu kćerku Katarinu. Ona je objasnila veću, mi očekujemo da se utvrdi istina. Naravno, smatram da nema bilo kakve krivice i krivične odgovornosti na strani moje branjenice", kaže Petković.

Mališa Jeftović, koji je prvi svedočio, optužio je Marijanu Filipović da je zlostavljala svoje dete i da je on na detetu i ranije primetio nekoliko modrica, ali da je Marijana to objašnjavala padovima. Jeftović je u iskazu rekao i da je majka devojčici jednom prilikom ubacila upaljenu cigaretu u usta. Advokat Mališe Jeftovića Viljam Paspalovski kaže da je njegov klijent na dan ubistva Katarine pokušao da pruži pomoć detetu i da je nipošto nije silovao, kako tvrdi njena majka, ili kako je navodila policija u prvom trenutku. "U obdukcionom nalazu zvanično ne postoji da je dete silovano. Veštaci nisu mogli da se izjasne od čega su nastale povrede anusa i vagine. Ali, u obdukcionom nalazu ima nešto zanimljivo, a to je da postoje određene povrede polnih organa, o kojima se ja sada ne bih izjašnjavao, koje su stare više meseci, mnogo pre nego što su Marijana Filipović i Mališa Jeftović počeli da se zabavljaju", kaže on.

Postavlja se i pitanje zašto optuženi nisu prijavili da je onaj drugi zlostavljao dete. Petković navodi da ona to nije učinila iz straha, dok branilac Mališe Jeftovića kaže da njegov klijent nije mogao da zna da su batine tako ozbiljne i da dete ima unutrašnje povrede od kojih bi moglo da umre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.