Izvor: Blic, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ovčara naljutio Hrvate

Slučaj Ovčara naljutio Hrvate

ZAGREB (Tanjug) - Predsednik hrvatskog Sabora Vladimir Šeks oštro je kritikovao odluku Vrhovnog suda Srbije o ukidanju presude za Ovčaru, tvrdeći da to pokazuje da u Srbiji nema političke volje za kažnjavanje krivaca za zločin počinjen 1991, već da se radi o pokušaju zavaravanja pravde i ustupcima 'četničko-radikalskoj struji'.

Kako izveštavaju mediji, Šeks je u Vinkovcima u subotu rekao da nije samo postupak za Ovčaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukinut i vraćen na ponovno suđenje nego i drugi postupci i dodao da se slaže s predstavnicima koji su zastupali žrtve Vukovara da se tu radi o političkom potezu koji u velikoj meri miriše na to da se sve to razvuče u beskraj.

Šeks je ukidanje presude za Ovčaru uporedio sa zaklinjanjem Srbije da će isporučiti Hagu generala Ratka Mladića, a da istovremeno ništa ne čini da to i uradi.

Predsednik Sabora smatra da bi bilo veoma važno da u sudskom postupku koji se u Hagu vodi protiv vukovarske trojke - Veselina Šljivančanina, Mileta Mrkšića i Miroslava Radića - ona što pre budu osuđena.

Vrhovni sud Srbije ukinuo je u četvrtak presudu Veća za ratne zločine, kojom je grupa vukovarskih teritorijalaca osuđena za zločin na Ovčari, na ukupno 219 godina zatvora. Predmet je vraćen na ponovno suđenje zbog, kako je saopšteno, bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a optuženima je produžen pritvor do dalje odluke suda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.