Izvor: B92, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Grahovac: Saslušani svedoci

Beograd -- U Okružnom sudu u Beogradu danas je saslušan poslednji svedok u istrazi o smrti Anje Grahovac nakon operacije katarakte.

Sada se čeka nalaz veštaka, izjavila je portparolka tog suda Ivana Ramić. Ona je agenciji Beta rekla da je saslušan svedok koga su predložili advokati odbrane. Sada se čeka nalaz veštačenja, rekla je Ramićeva i podsetila da se predmet od 8. avgusta nalazi na sudsko-medicinskom veštačenju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Četvorogodišnja Anja Grahovac operisala je kataraktu 21. maja u beogradskoj privatnoj bolnici "Perfekta", a operaciju su obavili lekari ordinacije "Ilić".

Devojčica je posle intervencije pala u komu, a preminula je 4. juna.

Zbog sumnje da su nesavesno pružili lekarsku pomoć uhapšeni su anesteziolog Stanoje Glišić, vlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović, suvlasnik očne ordinacije "Ilić" Božidar Ilić, kao i serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljević.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a u istrazi je do sada saslušano 16 svedoka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.