Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Đinđić: Saslušanje svedoka

Beograd -- U nastavku suđenja za ubistvo Zorana Đinđića, svedoci su pokušavali da daju alibi Zvezdanu Jovanoviću i Aleksandru Simoviću.

Svi svedoci rekli su da su optužene videli između 11 i 12 sati 12. marta, ali niko nije posvedočio da je sa njima bio baš u vreme ubistva premijera. Svedok Aleksandar Popović, pripadnik MUP-a Srbije i bivši pripadnik JSO-a, svedočio je da je bio u stanu kod Zvezdana Jovanovića od 11 do 12 sati i da je nakon toga otišao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema optužnici, Jovanović je celo jutro proveo u kancelariji u Admirala Geprata iz koje je pucano na premijera.

Nakon ovog svedoka iskaz je dao Dušan Tizić, električar, komšija Aleksandra Simovića, kao i Mirjana Jelić, Simovićeva ujna. Iako su oboje tvrdili da su Aleksandra Simovića videli u stanu posle jedanest sati, njihova svedočenja su bila kontradiktorna.

Svedočenje Mirjane Jelić i ranija Simovićeva odbrana takođe se nisu slagali, na šta je ukazalo i sudsko veće. Simovićeva supruga Zorana iskoristila je zakonsko pravo da kao član porodice ne svedoči.

Tužiocu i advokatima zastupnicima porodice Đinđic ostalo je nejasno zašto ovi svedoci nisu ranije rekli ono što sada govore. Suđenje se nastavlja sutra i ponovo će iskaz davati svedoci odbrane.

Šef Kriminalističke tehnike SUP-a Beograd Radovan Kitić, koji je učestvovao u uviđaju u Ulici admirala Geprata, iz koje je, prema optužnici, pucano na premijera, rekao je u sudu da je u kancelariji u toj zgradi našao ćebe i opuške.

"Na prozoru su bili ćebe i stolica ispred prozora, koji je bio otvoren. Opušci su bili na kaljevoj peći", rekao je svedok. Na tim opušcima nisu nađeni tragovi DNK Zvezdana Jovanovića, koji je optužen da je pucao na premijera 12. marta 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.