Izvor: RTS, 31.Jan.2023, 17:28

Slučaj Belivuk – okrivljeni saradnik Srđan Lalić nastavio da odgovara na pitanja optuženih

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni – saradnik Srđan Lalić nastavio je da odgovara na pitanja optuženih u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nedozvoljeno nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmice i silovanje.
Optuženi Marko Budimir rekao je na današnjem suđenju da za Srđana Lalića nema pitanja, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čega je optuženi Nebojša Janković počeo da postavlja pitanja Laliću.

Odgovarajući na pitanja optuženog Jankovića, Lalić je rekao da je grupu finansirao Belivuk, kao i da je njemu isplatio prvi put 5.000 evra, a drugi put 10.000 evra.

Takođe, Lalić je rekao da zna da je Janković za ubistvo u Crnoj Gori isplaćen 100.000 evra.
Janković je odgovarajući na Lalićevu prozivku da je plašljiv, rekao da je prošao četiri ratišta i da ne može padanje štrika za veš da ga uplaši.
Lalić je za Jankovića rekao da je "pedantan, precizan, mnogo hrabar i dobar ratnik", dodajući da je Janković jedini specifično funkcionisano, te da je bio samo četiri ili pet puta na stadionu, a da je svaki put nosio masku.
Lalić je odgovarajući na pitanja rekao da mu je Marko Miljković ispričao da su ubili vlasnika "Pink taksija".
Naveo je da mu je Miljković dao detaljan opisao kako je jednog od vlasnika tog taksija on  zajedno sa Mirkom Kojićem prvo ašovom udario u vrat, nakon čega ga je izbo lovačkim nožem.
Okrivljeni-saradnik je rekao i da je poprilično siguran da je i drugog vlasnika "Pink taksija" ubio Miljković.
Vlasnik "Pink taksija" Teodor Gašeća ubijen je u maju 2015. godine, dok je suvlasnik tog taksija Miroslav Ranković nestao 2016. godine.
Lalić je ranije ispričao o otmici i ubistvu Mirka Kojića, a sad je dodao da je motiv njegove otmice bio novac, ističući da je Miljković za Kojića rekao "da mnogo zna da je pomogao oko ubistva na šinama" , odnosno u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine u Ulici 27. marta u Beogradu.
Nebojša Janković je negirao svaku optužbu koju mu je uputio Lalić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.