Slobodan Radulović se nudi za svedoka

Izvor: Glas javnosti, 08.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Radulović se nudi za svedoka

BEOGRAD - Slobodan Radulović, bivši direktor i vlasnik "C marketa", ponudio je državi da svedoči o privatizacijama "C marketa", Luke Beograd i "Večernjih novosti", objavila je Televizija B 92.

 Kako piše dnevnik Danas, advokatska kancelarija iz Madrida koja ga zastupa uputila je pismo državnim organima Srbije sa takvim predlogom.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen kaže da je svako svedočenje o krivičnim delima dobro došlo, ali da Ministarstvo ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pregovara sa licima koja su u bekstvu i na međunarodnim poternicama. Homen je pozvao Radulovića da dođe u Srbiju, preda se i posle da da izjavu.

U pismu advokatska kancelarija iz Madrida navodi se da je Radulović, "bio svedok, učesnik i žrtva ljudi koji su nezakonito preuzeli 'C market'".

Dodaje se da je spreman da ponudi dokaze o korupciji u najvišim izvršnim organima vlasti u procesu privatizacije C marketa; o direktnom učešću Vlade Vojislava Koštunice u procesu privatizacije C marketa, koje je omogućilo da Miroslav Mišković i Milan Beko na nezakonit način preuzmu "C market".

U pismu se takođe navodi i da je Radulović takođe spreman da "kao neposredni svedok dogovora u kabinetu predsednika Vlade Vojislava Koštunice svedoči na koji način je dogovoreno da Milan Beko i Miroslav Mišković privatizuju Luku Beograd i Večernje novosti".

"Naš klijent je spreman da svedoči na koji način je, po priznanju samog Beka, on uspeo da eliminiše konkurenta i, na taj način, privatizuje kompaniju Knjaz Miloš", ističe se u pismu.

" U slučaju da Radulović želi da se preda srpskim državnim organima Ministarstvo pravde Srbije mu stoji na raspolaganju da omogući da se preko Ministarstva pravde Španije što pre realizuje njegova predaja", rekao je Homen

Radulović je optužen u slučaju stečajna mafija i na teret mu se stavlja da je oštetio "C market" za oko 30 miliona evra. On je u bekstvu od 2006.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.