Izvor: Politika, 22.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavnić vezan lancem za bolnički krevet

Zvezdan Slavnić (32) nalazi se u Kliničko centru, tačnije, na Institutu za pulmologiju, posle operacije na srčanoj aorti. Vezan je lancem i katancem za bolnički krevet zbog bojazni da ne pobegne, a sam ne može ni do toaleta, izjavio je našem listu njegov branilac Momčilo Minić. Uz lanac i katanac, čuvaju ga i dva zatvorska čuvara iz Centralnog zatvora. Zbog lošeg zdravstvenog stanja posle operacije, Slavnić se neće pojaviti na suđenju koje mu je zakazano za 27. april u Okružnom sudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Kruševcu.

Slavnić je uhapšen 22. oktobra prošle godine, a potom optužen za ilegalnu trgovinu drogom kao jedan iz grupe kruševačko-beogradske mreže narkopreprodavaca. Slavniću je produžen pritvor zbog visine zaprećene kazne i okolnosti pod kojima je delo učinjeno.

Zdravstveno stanje Zvezdana Slavnića izuzetno se pogoršalo posle višemesečnog pritvora u Okružnom zatvoru u Kruševcu i na brzinu odrađene operacije aorte pod temperaturom, zbog koje je u međuvremenu dobio i emboliju pluća. Prema Minićevim rečima, Slavnić je i kao dete imao srčane tegobe, ali napominje da je lošem zdravstvenom stanju doprinelo to što je pravo iz „ćelije kruševačkog zatvora maricom prebačen na operacioni sto KBC-a u Beogradu, gde mu je istog dana, 4. aprila na drugoj hirurškoj klinici operisana aorta”. Posle operacije došlo je do komplikacija, pa nije vraćen u pritvor u Kruševcu, već je prebačen u Specijalnu bolnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde su nakon pet dana zatvorski lekari konstatovali da ima emboliju pluća, pa je ponovo prebačen na KBC.

Okružno tužilaštvo u Kruševcu tereti Slavnića za preprodaju 150 grama kokaina, a pored njega optuženo je još 19 osoba iz tog grada i Beograda zbog ilegalne trgovine drogom.

O. M.

[objavljeno: 23/04/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zvezdan Slavnić ne može na suđenje

Izvor: Mondo, 22.Apr.2009

Zvezdan Slavnić (32), sin proslavljenog košarkaša Zorana Moke Slavnića, neće se pojaviti na početku suđenja koje mu je zakazano za 27. april u u Kruševcu zbog lošeg zdravstvenog stanja posle operacije srca.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.