Izvor: B92, 19.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje traži izručenje

Skoplje -- Ministar pravde Makedonije Mihajlo Manevski uputio zahtev Beogradu za izručenje pritvorene Stanislave Čočorovski-Poletan.

Ona je osumničena za organizaciju transporta pola tone kokaina iz Venecuele u Grčku, zaplenjenog 4. januara na graničnom prelazu Blace. "Dostavili smo Ministarstvu pravde Srbije potrebna dokumenta", rekao je Manevski.

"U momentu kada smo podneli zahtev ona je bila makedonski državljanin i ne očekujemo nikakve probleme u procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izručenja", kaže šefica makedonske policije Gordana Jankulovska.

Makedonski mediji prenose izjavu advokata Stanislave Čočorovski-Poletan u kojima se demantuju optužbe na njen račun i navode da ne postoje dokazi da je ona organizator transporta kokaina. "Tužićemo firmu iz Kopers Venecuela, kojoj smo platili 15.000 dolara za boju", rekao je advokat Svetozar Pavlović.

Skopska televizija A1 je, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavila da je Stanislava Čočorovski-Poletan trgovala s još jednom firmom iz Venecuele, ali da obe firme ne figuriraju u registru preduzeća iz te zemlje i da ih nije moguće naći na Internetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.