Skinhedsi opet napali studente

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skinhedsi opet napali studente

Plenum studenata beogradskog Filozofskog fakulteta saopštio je danas da su tri osobe napale studente koji protestuju u jednoj učionici u zgradi tog fakuleta, a da je jedan od napadača pretio nožem.

Studenti protestuju dva meseca, zahtevajući niže školarine.

U saopštenju Plenuma piše da su trojica, kako su naveli, neonacista sinoć u 21 sat upala u zgradu Filozofskog fakulteta gde su u blokiranoj učionici 101 napali studentkinje i studente u protestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Jedan od napadača je odmah po ulasku u učionicu izvadio nož i pretio prisutnima", navodi se u saopštenju i dodaje da je potom krenuo da napadne jednog studenta koji se odbranio tako što je zgrabio kompjuterski monitor kojim je blokirao ubod.

U saopštenju se dodaje su nakon toga napadači istrčali iz učionice i zgrade fakulteta, bežeći ka Vasinoj ulici.

U oktobru, tokom protesta studenata Filološkog I Filozofskog fakulteta, grupa skinhedsa pokušala je da upadne u zgradu Filološkog fakulteta, a u zgradu Filozofskog su bacili baklju.

Kako se navodi, sinoćnji incident je četvrti napad na student, a i do sada su u napadima korišćeni noževi, pajser, bokser, suzavci i kamenice.

Nastava na Filozofskom fakultetu, posle tronedeljne blokade koju je organizovao Plenum, normalizovana je 11. novembra, ali su studenti odlučili da protest nastave samo u učionici 101 kako bi bili sigurni da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.