Izvor: Blic, 25.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skinhedsi lepili plakate protiv B92

Skinhedsi lepili plakate protiv B92

Beogradska policija uhapsila je trojicu mladića starih između 18 i 21 godine, za koje se pretpostavlja da su skinhedsi, zbog sumnje da su u noći između ponedeljka i utorka lepili plakate s pozivom na bojkot RTV B92, saznaje 'Blic'.

- Radi se o mladićima iz Vranića, Pazove i Beograda. Oni su uhapšeni na delu dok su lepili plakate, tvrdi izvor 'Blica' iz vrha srpskog MUP. Utvrđeno je da su letke štampali na kompjuteru, a sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trojica su odranije poznati policiji po sitnijim krivičnim delima, uglavnom po tučama.

U centru Beograda u utorak ujutru pojavili su se plakati sa potpisom do tada nepoznate organizacije 'Nacionalni stroj', koja je pozvala na bojkot RTV B92 zbog navodnog 'antisrpskog delovanja', 'pogubnog uticaja na srpsku omladinu', 'podrške nezavisnosti Kosova i Metohije'.

'Nacionalni stroj' optužio je B92 i za podršku 'širenju narkomanije, homoseksualizma' i, kako je navedeno, 'drugih bolesti sa Zapada'. Građani su pozvani na bojkot B92 i zbog podrške 'multirasnom novom svetskom poretku'.

Na plakatima je znak B92 u Davidovoj zvezdi.

Poruke su bile ispisane na ogradi Jevrejskog groblja, u hodniku zgrade u kojoj se nalazi Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, u Mekenzijevoj ulici.

Protiv uhapšenih mladića biće preduzete odgovarajuće zakonske mere. T. M. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.