Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna na skeneru

UŽICE - Petar Šišović, stomatolog iz Užica, koji je pre tri meseca pred Opštinskim sudom u Čajetini osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradao naš poznati glumac Milenko Zablaćanski, pojavio se juče pred većem Okružnog suda u Užicu, koje je u drugom stepenu odlučivalo o žalbama odbrane i tužilaštva na ranije izrečenu presudu. Predsednik Okružnog suda u Užicu, sudija Joviša Lazarević, kratko je posle sednice izjavio da veće još nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << donelo odluku koja će, po zakonu, zvanično biti saopštena pošto se uradi pisani otpravak strankama. Prema nezvaničnim informacijama presuda Šišoviću biće, najverovatnije, doneta i objavljena iduće nedelje.

Presuda Šišoviću od godinu dana zatvora, koju je sudija Opštinskog suda u Čajetini Zoran Guskić izrekao krajem januara ove godine, izazvala je tada žestoke reakcije porodice pokojnog Zalblaćanskog, ali i Republičkog tužilaštva i javnosti, a žalbu su tada najavili i Šišovićevi branioci.

Nezadovoljan odlukom

Posle presude reagovao je Šišović rečima da upravo on ima najviše razloga da bude nezadovoljan izrečenom kaznom.

- U ovom slučaju ja imam razloga da budem najnezadovoljniji. Sud je trebalo da sasluša i ostale predložene svedoke, da izvrši delimičnu rekonstrukciju, onda ne bi bilo nikakvih razloga za sumnju. Posebno mi smetaju reči advokata porodice Zablaćanski o tome da se prosečan vozač više kaje kad zagazi mačku na putu nego ja u ovom slučaju, naslovi po novinama da se ne kajem, to me najviše vređa - rekao je tada Šišović.

- Sramota, sramota, sramota... Da je u ovom udesu stradao neko potpuno nepoznat, još bi ga proglasili krivim za sudar. Nisam išla u sud na izricanje presude, jer mi je muka da sedim pored tako bahatog čoveka. Tokom ovih meseci slušala sam laži u sudnici, ali, iz pristojnosti nisam reagovala. Teško mi je, ne znam kako ću ovo reći deci. Znači li ovo da svako ima pravo da se ponaša kao da je ulica njegova - kratko je tada, kroz suze, presudu komentarisala Snežana Vesković, udovica pokojnog Milenka Zablaćanskog.

Obrazlažući izrečenu presudu i odrezanu kaznu, predsednik veća trojice Opštinskog suda u Čajetini sudija Zoran Guskić, izjavio je tada da je sud nedvosmisleno utvrdio da je Šišović nepropisno upravljao „mercedesom“. Sud u Čajetini dalje je utvrdio da se sudar desio u traci kojom se propisno kretao Zablaćanski i da je Šišović, pretičući kolonu vozila, iz srednje trake, vozeći 103 kilometra na sat, postepeno prešao u krajnju levu gde se sudar i dogodio. Sudija Guskić rekao je i da sud nije prihvatio navode odbrane okrivljenog koji je svo vreme govorio o trećem vozilu koje se iznenada pojavilo u srednjoj traci i koje ga je nateralo da pređe u krajnju levu traku.

Obrazlažući izrečenu kaznu od godinu dana zatvora, sudija Guskić kao olakšavajuće okolnosti na strani Šišovića pomenuo je to što do sada nije osuđivan, što je porodičan čovek i njegovu poznu životnu dob.

Olaksavajuca okolnost pozna zivotna dob, sto u mom slobodnom prevodu znaci da onaj ko omatori ima prava da ubija, i da za to ne bude kaznjen. E nesto tako glupo u svom prilicno matorom zivotu nisam cula. A sto se porodicnosti tice i Zablacanski je bio itekako porodican covek, pa mu je ubica bahato oduzeo pravo da i dalje uziva u svojoj porodici i oni u njemu. Sve navede "olaksavajuce" okolnosti nemaju veze sa mozgom, i ocigledno je da je presuda debelo placena. SUDIJA SRAM TE BILO

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigle žalbe na prvostepenu presudu

Izvor: Blic, 06.Maj.2009

Petar Š. osuđen na godinu dana zatvora..UŽICE –Postupak protiv Petra Šišovića (68), stomatologa iz Čajetine, okrivljenog za izazivanje saobraćajne nesreću u kojoj je smrtno stradao glumac Milenko Zablaćanski, nastaviće se pred većem Okružnog suda u Užicu gde su juče stigle žalbe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.