Izvor: B92, 14.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simović bolestan, ne daje odbranu

Beograd -- Optuženi član zemunskog klana Aleksandar Simović nije danas izneo svoju odbranu jer je, kako je rekao, bolestan.

Pred sudskim većem Specijalnog suda u Beogradu Simović je kazao da zbog bolesti nije u stanju da iznese odbranu, ali da može da prisustvuje suđenju. Sudsko veće je, posle toga, nastavilo izvođenje dokaza u tom predmetu. Svedočio je Nikola Skerlić, koji se nalazio u automobilu sa Srđanom Ljujićem, kada je ovaj ubijen 20. novembra 2000. godine na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novom Beogradu.

Skerlić, koji je pred sudom rekao da već nekoliko godina ne živi u Beogradu, već radi kao sportski trener u Londonu, kazao je da Ljujić nije imao nikakvih naznaka da mu preti opasnost.

"Srđan me je pozvao da odemo u grad na sok, i bili smo u njegovim kolima kada smo stali na crveno svetlo kod Hajata", navodi on.

"Odjednom je počelo da prašti na sve strane i ja sam u prvom trenutku pomislio da su petarde, a nakon toga sam se skupio na podu ispod suvozačevog sedišta", ispričao je Skerlić.

On je kazao da ne zna koliko je dugo trajala pucnjava, i dodao da je kada je paljba prestala, izašao iz kola i da je video da je Ljujić ostao mrtav u vozilu.

Svedok je rekao da je na 20-30 metara od mesta gde je ubijen Ljujić video saobraćajnu policijsku partolu, ali da oni nisu reagovali, već se se prilikom pucnjave sakrili ispod automobila. Skerlić je, takođe, bio lakše ranjen u pucnjavi.

Prema optužnici, Ljujić je ubijen u svojim kolima pežo 306, 20. novembra 2000. godine, dok se nalazio na uglu ulica Bulevar Lenjina i Milentija Popovića.

Na Ljujića i Skerlića su prema navodim optužnice pucali Miloš Simović i Vladimir Milisavljević Budala iz kalašnjikova, dok je automobil koji su koristili vozio Aleksandar Simović.

Optuženi za pripadnost zemunskom klanu terete se za 15 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu.

Pored prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, okrivljene su 33 osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.