Silovatelji devojčice se nisu pokajali

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovatelji devojčice se nisu pokajali

UČENICI valjevske Srednje muzičke škole "Živorad Grbić" Ivan Mitrović (18) i Nemanja Belušević (18) osuđeni su na četiri, odnosno tri godine zatvora, jer su u julu silovali S. K. (17) iz Uba. Suđeno im je u Višem sudu u Valjevu zbog obljube nad nemoćnim licem, jer je u trenutku silovanja S. K. bila pod uticajem alkohola. Tokom sudskog postupka, saznajemo, nisu izrazili kajanje zbog dela koje su počinili. Pušteni su iz pritvora do pravosnažnosti presude, a očekuje se da će njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << advokati uložiti žalbu na visinu kazne. - Nisam zadovoljna presudom, ali ne mogu da se žalim, jer nemamo novca za advokata - izjavila je majka silovane devojčice. Silovanje se odigralo noću, na parkingu ispred stambene zgrade u Ulici kralja Petra prvog oslobodioca, u centru Uba. Prethodno, njih troje bili su gosti na proslavi punoletstva, u kafani "Kod Toše", u istoj ulici. U gužvi koja se stvorila kada se jedna devojka onesvestila, niko nije primetio da u kafani nema S. K. i dvojice momaka iz Valjeva. - Na rođendanskoj žurci svi smo mnogo pili - priča gost koji je bio na proslavi punoletstva. - U toku slavlja, S. K. se odjednom pojavila u kafani uplakana, u šoku, prašnjava, izgrebana. Rekla je da su je silovala dvojica mladića iz Valjeva. Po svemu sudeći iskoristili su to što je bila pod dejstvom alkohola, odveli je iz kafane i pod okriljem mraka na silu obljubili. Devojčica je odmah prebačena u valjevsku bolnicu, gde je na Odeljenju ginekologije utvrđeno da je pretrpela povrede. Tada je policiji izjavila da je dvojicu momaka prvi put videla na punoletstvu, da su je na silu iz kafane odveli na parking pored stambene zgrade. U tom trenutku sećala se da je jedan od njih silovao. U istrazi, Ivan Mitrović i Nemanja Belušević tvrdili su da je devojčica, navodno, dobrovoljno pristala na seksualni odnos. U prvi mah, nakon saslušanja nije im bio određen pritvor. Tek posle pritiska javnosti, doneto je rešenje o određivanju pritvora, koji je trajao do izricanja presude. - Dugo nakon te stravične noći, ćerka me je pitala "Mama, da li te je sad sramota od mene" - kaže, kroz suze, majka silovane devojčice. - Od kad je moj muž poginuo u saobraćajnoj nesreći ćerki, koja je tada imala dve godine, ja sam i otac i majka. Veoma smo vezane, uvek mi se poveravala, i nema tajni među nama. Nikad nije pila alkohol do te kobne večeri. Nije imala dečka, bila je nevina. Ispričala mi je da je sa drugaricom stajala za šankom, da su popile po dva vinjaka. S. K. je jedan od te dvojice mladića izveo iz kafane gde je i povraćala. Onda su zajedno prošetali i stigli do kobnog parkinga i garaža, gde se dogodilo silovanje. POD UTICAJEM DROGE? Moja ćerka je sportista, zdrava i sumnjam da bi samo od tri vinjaka mogla da se toliko opije - rekla je njena majka. - U bolnici je bila odsutna, depresivna, kao da je pod uticajem neke droge, a ne mamurna od alkohola. Zato sumnjam da je njoj i njenoj drugarici nešto sipano u piće.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tinejdžeri osuđeni zbog silovanja devojčice

Izvor: Mondo, 21.Okt.2015

I. M. (18) i N. B. (17) osuđeni su na tri, odnosno četiri godine zatvora zbog silovanja S.K. (17) sa Uba u julu ove godine.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.