Izvor: Blic, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Signalna raketa ubila mladića na koncertu

Signalna raketa ubila mladića na koncertu

Kotoranin Vedran Petrović (22) poginuo je preksinoć oko 23.30 sati, na koncertu grupa 'KUD Idijoti' iz Pule i 'DST' iz Nikšića, organizovanom povodom Dana opštine, ispred katedrale Svetog Trifuna, u Starom gradu u Kotoru, dok su N. R. (16) i Nikša Milovanović (19), takođe iz Kotora, teško povređeni. Boris Savić, osnovni tužilac iz Kotora, kaže za 'Blic' da je do incidenta došlo prilikom detonacije eksplozivne naprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Eksplozija se dogodila na samom kraju koncerta kome je prisustvovalo oko 1.000 osoba. Verovatno se radi o eksploziji neispravne signalne rakete, jer su nađeni fragmenti - geleri, koji su odmah prosleđeni veštacima. Tek posle veštačenja, moći ćemo sa sigurnošću da utvrdimo o kakvoj se napravi radi. Petroviću su geleri razneli grudni koš i on se u tom trenutku nalazio na stepeništu ulaza u katedralu. Povređeni Radović i Milovanović stajali su ispred kafića, petnaestak metara od katedrale. Još nije utvrđeno ko je aktivirao eksplozivnu napravu - rekao je Savić.

Hirurg dr Ivan Ilić iz kotorske bolnice kaže za 'Blic' da maloletni N. R. ima tešku povredu šake desne ruke, na kojoj mu je stradalo nekoliko prstiju. On je posle ukazane pomoći prebačen u Kliničko-bolnički centar u Podgorici.

- Milovanović je u eksploziji lakše povređen, stradala mu je bubna opna i ukoliko dozvole specijalisti za ušne bolesti, verovatno će brzo biti otpušten iz bolnice - kazao je dr Ilić.

Očevici koji su bili u neposrednoj blizini povređenih mladića nisu mogli da kažu odakle je ispaljena eksplozivna naprava i ko ju je aktivirao. Boris Lješković, frontmen grupe 'DST', objašnjava za 'Blic' da se eksplozija dogodila tokom nastupa 'KUD Idijota'.

- Mi smo svirali kao predgrupa i otišli smo. Ubrzo smo čuli da se dogodio incident, a ta trojica momaka su prebačena u Hitnu pomoć. U prvom trenutku nismo znali da su povrede tako teške, pa je koncert nastavljen. Međutim, posle desetak minuta, saznali smo da je jedan mladić teško nastradao i 'Idijoti' su prekinuli nastup. Izgleda da je neko od tih momaka pokušao da aktivira vatromet koji mu je eksplodirao u ruci. Nikada u životu nisam video toliko krvi i svi smo bili šokirani. I 'DST' i 'Idijoti' sviraju vesele pank-rok pesme, na našim koncertima zna da bude 'šutki' ili da poleti neka plastična boca s pivom, ali nikada nešto ovako. Koncert je bio na gradskom trgu, a obezbeđenje jednostavno nije moglo da proveri sve prisutne. Žao mi je tih momaka, ali i 'KUD Idijota', jer je ovo bio njihov prvi nastup u Crnoj Gori. Otišli su šokirani, a kazali su mi da nikada nisu doživeli nešto slično - priča Lješković. B. Ćetković - Z. Dojić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.