Sezonski radnici umiru u voćnjaku

Izvor: BKTV News, 29.Jun.2013, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezonski radnici umiru u voćnjaku

U ovogodišnjoj berbi višanja u Novoj Crvenki dva sezonska radnika su umrla, a dva završila u bolnici. Lekari sumnjaju na trovanje hemikalijama, pišu Novosti.

Tokom berbe višanja u voćnjaku francusko-srpske firme “Interprom” u Novoj Crvenki, u opštini Kula, dva sezonca su preminula, dvoje je završilo u bolnici, a intervenisala je Hitna pomoć.
Pojavila se sumnja na trovanje sezonaca organo-fosfornim insekticidima koji se koriste za zašitu voćaka, pišu Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> S druge strane, direktor beogradskog „Interproma“ Aleksandar Antonić tvrdi da je analiza uzoraka višnje u laboratoriji u Bečeju potvrdila da je voće u voćnjaku u Novoj Crvenki zdravstveno ispravno i bezbedno za ljudsku ishranu.
Na samom početku berbe, u voćnjaku “Interproma” pozlilo je radniku J. L. (51) iz Bajše, koji je preminuo na putu do zdravstvene stanice u Crvenki.
Pet dana kasnije u istom voćnjaku sezonac K. V. (48) iz Crvenke, koji je radio na utovaru višanja, izgubio je svest, a potom je počeo da drhti.
Dežurni lekar u Službi hitne pomoći u Kuli konstatovao je kod radnika velik broj otkucaja srca, vrlo nizak krvni pritisak, suženje zenica i pojačano lučenje pljuvačke, što ga je navelo da posumnja na trovanje. Nesrećni čovek je ubrzo preminuo u bolnici u Vrbasu. Telo nije poslato na obdukciju.
Obe smrti dogodile su se u sedmici tropskih vrućina, ali su tegobe kod ostalih sezonaca nastavile da se pojavljuju i posle zahlađenja. U ponedeljak, 24. juna, u Hitnu pomoć iz voćnjaka u Novoj Crvenki odneta je G. M. (47), grupovođa sezonaca, a 27. juna je u bolnici u Novoj Crvenki završio i berač M. R. (56).
Izvor: Vecernje Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom berbe višanja umrla dva radnika

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2013

BEOGRAD - Tokom berbe višanja u voćnjaku francusko-srpske firme "Interprom" u Novoj Crvenki, u opštini Kula, dva sezonska radnika su preminula, a dva su završila u bolnici, i ljekari sumnjaju na trovanje hemikalijama, pišu "Večernje novosti".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.